Održan najveći show digitalnih trendova u Hrvata - BFS 2016

Danas je u zagrebačkom kinu Europa održan cjelodnevni event koji na jednom mjestu okuplja zaljubljenike u tehnologiju te istaknute pripadnike domaće IT scene, BFS 2016.

Viktor Gabaj Viktor Gabaj Viktor Gabaj | 28.01.2016. / 20:24

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

U zagrebačkom kinu Europa održan je još jedan Bug Future Show, tehnološki spektakl koji na jednom mjestu okuplja najveće entuzijaste iz IT sektora, gaminga i svega što se veže uz tech. Ove godine sa sufiksom 2016, ovaj zagrebački event koji već dvije godine briše granice između zaljubljenika u najinovativniji biznis današnjice. 

Radi se o najvećoj konferenciji ovakvog kalibra u regiji za koji se i ove godine tražila koja ulaznica više, pa je tako geekovsku atmosferu ovogodišnjeg BFS-a iskusilo više od 1500 posjetitelja. Za odličan program zaslužno je 35 vrhunskih ICT stručnjaka koji su govorili o najvažnijim trendovima digitalne industrije, a među gomilom govornika, najviše se istaknuo Shawn DuBravac - jedan od čelnih ljudi čuvenog CES sajma. Inače porijekom Hrvat, DuBravac je autor New York Times bestsellera "Digital Destiny" te slovi kao jedan od popularnijih autora i futurista s one strane bare.

Shawn DuBravac o prognozama ICT industrije u 2016.

Oduševljena lica posjetitelja i dupkom ispunjene dvorane već treću godinu zaredom pokazatelj su nam da radimo fantastičan tech show. Veseli nas da smo privukli pozornost uglednih govornika, pa je, primjerice, Shawn G. DuBravac, autor jedinog New York Timesovog bestselera tehnološke tematike, doputovao iz SAD-a isključivo da održi predavanje na Bug Future Showu. - istaknuo je Miro Rosandić, glavni urednik časopisa Bug.


Osim DuBravca, pozornicom su između ostalog ravnali i Goranko Fižulić, Toni Milun, Darian Škarica, predstavnik News Bara, tvorac Facebook fanpagea "Ćaća se vrača" - Dite Ćaćino, te Davor Gerbus i Ivana Blažoti, dok je za voditelja programa deklariran, sada već zadrti Bugovac, Ivan Šarić. 

Dite Ćaćino prvi put u javnosti


U panel raspravi "zvijezda interneta" pod nazivom "A New Time Zone", jedan od govornika bio je i osnivač popularne facebook stranice "ĆAĆA SE VRAČA" koja broji više od 100 tisuća lajkova, još uvijek anonimni moderator iste govorio je o svojim internetskim navikama i povijesti projekta, a na Petricevo pitanje zašto nosi masku, odgovorio je - 'ladno mi je.

U samom predvorju kina partneri konferencije izlagali su svoja hardverska rješenja pa je tako HTC svim posjetiteljima ponudio iskustvo korištenja virtualnih naočala HTC Vive, dok je Samsung preko puta dvorane promovirao svoje rješenje iste tehnologije. 

Inače, Bug Future Show je organizran od strane tvrtke Bug d.o.o. koja izdaje istoimeni i ujedno najtraženiji tech časopis u Hrvatskoj - BUG. 
 

 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti