Održan prvi TeachMeet u sklopu projekta „e-Škole“

Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet održala je danas prvi TeachMeet, susret nastavnika

Martina Čizmić | 25.05.2017. / 19:14

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nastavnici koji aktivno sudjeluju u okviru zajednice praktičara, organizirane u sklopu provedbe nacionalnog pilot projekta „e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola“ okupili su se u Zagrebu na CARNetovom TeachMeet-u, susretu i razmjeni iskustava.

TeachMeet je dinamičan i sve popularniji oblik stručnog usavršavanja koji se organizira u raznim dijelovima svijeta, a u kojem sudionici u kratkim, vremenski ograničenim prezentacijama dijele svoja iskustva ili predstavljaju neku ideju.

Nastavnici iz osnovnih i srednjih škola iz Križevaca, Osijeka, Splita, Slavonskog Broda, Varaždina, Vukovara i Zagreba su kroz kratke, trominutne prezentacije svojim kolegama predstavili vlastita iskustva u primjeni tehnologije u nastavi te razmijenili ideje o mogućnostima kako tehnologija može dodatno poboljšati nastavu.

Kako koristiti Skype u nastavi i koje sve mogućnosti pruža, kako PhET aplikacije mogu olakšati učenicima razumijevanje gradiva iz fizike poput titranja valova ili energije te na koji način aplikacije poput Kahoota i Quizleta mogu olakšati učenje njemačkog jezika, samo su neke od prezentacija koje su predstavljene u sklopu CARNetovog TeachMeet-a.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti