Postanite fan na Facebooku ako već niste!

Stolnoteniska zvijezda Nijemac Timo Boll održao je obećani meč s robotom KUKA-om, koji moram priznati izgleda vrlo zanimljivo.

Robotska tehnologija iz godine u godinu postaje sve sofisticiranija, pa se tako njihova preciznost ne može mjeriti s ljudskim faktorom pogreške. U tvornicama roboti su zamijenili ljude koji su postavljeni da upravljaju procesima robota, a sama znanost robotike postaje sve unosniji posao. U prilog tome ide i nedavna akvizicija Googlea tvrtke koja se bavi robotikom.

KUKA tvrdi kako je njihov robot najbrži na svijetu, što pokazuje i u videu, barem u prvom djelu. Iako cijeli video ne prikazuje čistu snimku meča, već hollywoodski izrađen video, postavlja se pitanje da li je Agilus zapravo toliko sofisticiran da može pobijediti ljudski faktor?

Kamera je više fokusirana na poteze Bolla umjesto na širi kadar meča, a iz videa ispod vidi se kako su neki kadrovi namješteni da sve zajedno izgleda vrhunski.

Činjenica jest da roboti postaju zamjena za ljude u sve više sfera, no izgleda kako ćemo ipak trebati pričekati još jedno vrijeme dok će roboti moći zamijeniti ljude, odnosno kad postanu inteligentniji!

Izvor: The Verge