Održano najveće europsko gaming cosplay natjecanje

Cosplay - spoj kostima i igre.

Monika Nožić Monika Nožinić | 26.11.2017. / 11:56

Galerija

Proteklih nekoliko godina cosplay je doživio pravu renesansu. Kostimi su sve bolji i atraktivniji, a ljubitelji cosplayja na njima rade po nekoliko mjeseci.

Jedno od najvećih europskih gaming cosplay natjecanja održano je u subotu, 25. studenog, na ovogodišnjem Reboot InfoGamer sajmu. Nagradni fond bio je veći od 5000 eura, a pobjednika očekuje u potpunosti plaćen put na kultni Tokyo Game Show u Japanu.

Ove godine pravila su bila vrlo jasna. Bila je samo jedna single cosplay kategorija, a sam cosplay morao je biti vezan isključivo za gaming.

Posjetitelji su u večernjim satima mogli prisustvovati velikom finalu u cosplay natjecanju koje je bilo prepuno savršenih cosplayera pa je žiri imao poprilično teško odluku. Budući da se nisu mogli odlučiti za troje najboljih, nagrađena su čak 4 natjecatelja, a pobjedu je odnio Armin, odnosno Omniknight iz Dota 2.

Cosplay (sama riječ izvedena je iz engleskih riječi costume i play) inspiriran je likovima iz svijeta mangi, anime ostvarenja i videoigara.Cilj cosplaya je da sudionici, koji najčešće sami izrađuju svoje kostime, što bolje prikažu kostim odabranog lika te da ga što bolje dočaraju cjelokupnim performansom.

Jesu li ovi momci i djevojke u tome uspjeli, pogledajte u našoj foto-galeriji.

Foto: Vip

Foto: Reboot/Facebook

Foto: Reboot/Facebook

Foto: Reboot/Facebook

Foto: Reboot/Facebook

Foto: Reboot/Facebook

Foto: Reboot/Facebook

Foto: Reboot/Facebook Foto: Reboot/Facebook Foto: Reboot/Facebook Foto: Reboot/Facebook Foto: Reboot/Facebook

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti