Oglasila se Muskova nasljednica: Inspirirana je njegovom vizijom i najavila je transformaciju Twittera

U prethodnoj kompaniji bila je zadužena za modernizaciju marketinga, a jasno je kako je i u Twitteru čeka velik posao s oglašavanjem.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 15.05.2023. / 10:40

Linda Yaccarino (Foto: Afp)

Nakon što je Elon Musk još prošle godine najavio svoje povlačenje s pozicije izvršnog direktora Twittera, objavljeno je više imena njegovih potencijalnih nasljednika, odnosno osoba koje bi mogle preuzeti tu poziciju. Kako smo saznali prošli tjedan, medijska nagađanja nisu bila točna jer je Musk odabrao osobu koja se dosad nije spominjala u kontekstu nove izvršne direktorice te društvene mreže.

Musk i Yaccarino Nova šefica Twittera: Poznato je tko je nasljednica Elona Muska

Linda Yaccarino u Twitter dolazi iz NBC Universala, a njezina prethodna pozicija i dosadašnje iskustvo otkrivaju zašto je Musk odabrao upravo nju i što bi trebala biti njezina primarna uloga. Naime, u toj kompaniji ona je bila zadužena za modernizaciju marketinga, a upravo bi na tome mogla poraditi i u novoj kompaniji.

S dolaskom Muska počeli su problemi Twittera s oglašivačima te su mnoge kompanije pauzirale ili u potpunosti odustale od oglašavanja na toj društvenoj mreži. Također, novi vlasnik te mreže želi što manju ovisnost o oglašavanju te je fokus stavio na pretplatu i pretplatnički servis Twitter Blue, no jasno je kako ta mreža, ako želi poslovati u plusu, ne smije zanemariti oglašavanje kao jedan od primarnih izvora prihoda.

U svom prvom komentaru otkad je objavljeno da će preuzeti ulogu izvršne direktorice Twittera Yaccarino je na Twitteru objavila kako je inspirirana Muskovom vizijom o stvaranju bolje budućnosti te je uzbuđena što će pomoći u provođenju te vizije u Twitteru te u transformaciji poslovanja. Kao ono najvažnije što će joj pomoći u tome, odnosno u izgradnji Twittera 2.0, izdvojila je povratne informacije korisnika te mreže.

Iako će oglašavanje biti u fokusu, Musk kaže kako će jedan od Yaccarininih zadataka biti razvoj Twittera u tzv. "aplikaciju za sve", odnosno aplikaciju koja će biti puno više od same društvene mreže te će se moći koristiti i za npr. plaćanja i druge stvari.

Elon Musk Kraj kaosu i kontroverzama? Twitter dobiva novu izvršnu direktoricu za otprilike šest tjedana

Bit će zanimljivo vidjeti koji će biti prvi potezi koje će nova šefica poduzeti, kao i kakav će biti njezin odnos s Muskom, koji je ranije rekao kako će Yaccarino biti zadužena za poslovne operacije Twittera, dok će se on u Twitteru fokusirati na oblikovanje proizvoda i nove tehnologije.

Izvor: Reuters

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti