One Click Away: Portal tržišta rada

Danas je u Varaždinu na press konferenciji u palači Herzer u 11h predstavljen projekt One click away ili Udaljeni jednim klikom. Specifični cilj One click away projekta je izgradnja portala tržišta rada i mogućnost učenja na daljinu.

Zimo Zimo Damjan Tomšić | 22.02.2011. / 15:26

One Click Away: Portal tržišta rada

Danas je u Varaždinu na press konferenciji u palači Herzer u 11h predstavljen projekt One click away tj. Udaljeni jednim klikom. Specifični cilj One click away projekta je izgradnja portala tržišta rada i mogućnost učenja na daljinu.

Press konferenciju otvorila je pročelnica HZZ Varaždin, Jasenka Hutinski i gradonačelnik grada Varaždina, dr. Ivan Čehok. Ovaj projekt financira Europska Unija, a provodi ga Hrvatski zavod za zapošljavanje, područna služba Varaždin.

Pročelnica Jasenka Hutinski ponosno je naglasila da prvi puta projekt vodi sam HZZ Varaždin nakon što je u mnogim projektima bio vrlo važan partner i stekao veliko iskustvo.

Sadašnji partneri na projektu su Fakultet Organizacije i Informatike Varaždin, Razvojna agencija Sjever-DAN, Agencija za razvoj Varaždinske županije, Varaždinska županija i Grad Varaždin. Vrijeme implementacije samog projekta iznosi godinu dana, počevši od 27. siječnja 2011. godine.


Opis i ciljevi projekta One click away


Cilj projekta One click away je smanjiti nezaposlenost i opasnosti od nove nezaposlenosti na lokalnoj i regionalnoj razini, poticati kreiranje i provedbu odgovarajućih aktivnosti razvoja ljudskih potencijala u skladu s identificiranim ciljevima na regionalnoj i lokalnoj razini.

U sklopu projekta će se razviti mreža lokalnih dionika što će dovesti do bržih i konkretnijih aktivnosti i protoka podataka, čime će se omogućiti lakši pristup informacijama svim zainteresiranim stranama na tržištu rada. Istovremeno, posebna pozornost će biti usmjerena na nezaposlene osobe iznad 40 godina starosti, kojima će biti omogućeno da steknu nove vještine za zapošljavanje i samozapošljavanje.


Specifični ciljevi projekta


1. Izgradnja informativnog modula portala tržišta rada kroz multi-institucionalan partnerski pristup ključnih dionika lokalnog tržišta rada koji će pružati informacije dionicima tržišta rada (nezaposlenima i široj javnosti)

2. Izgradnja modula za učenje na daljinu koji će svim registriranim korisnicima pružiti mogućnost stjecanja novih znanja i vještina za podizanje njihove zapošljivosti

U svakom slučaju ovo je jedan vrlo pohvalan projekt, pogotovo u ovo doba velike nezaposlenosti u našoj državi. Nadamo se da će uskoro nezaposleni moći iz udobnosti vlastitog doma besplatno steći nova znanja i vještine za pronalaženje posla.

U nastavku pogledajte slike sa press konferencije predstavljanja projekta One click away tj. Udaljeni jednim klikom.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti