OnePlus 8T - kineski adut koji će konkurirati skupljim Appleovim telefonima

Samo dan nakon Appleova predstavljanja iPhonea 12, OnePlus službeno će predstaviti svoj najnoviji adut - model 8T.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 12.10.2020. / 07:45

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Tijekom godina kineska kompanija OnePlus izborila se za svoje mjesto na tržištu pored puno većih i poznatijih tvrtki poput Applea, Samsunga, Huaweija i drugih. Njihova baza fanova sve je više rasla te bi se prilikom početka prodaje novih modela stvarali veliki redovi kakve smo do tada viđali samo pri početku prodaje novih iPhonea. Recept s kojim je OnePlus osvojio korisnike bio je jasan - kvalitetni telefoni snažnog hardvera koji su bili dostupni po pristupačnoj cijeni.

Redovi za OnePlus 6 (foto: OnePlus) Nije iPhone: Tisuće ljudi čekalo je u redu za novi smartphone

OnePlus Nord - 1 RECENZIJA: OnePlus Nord - pametni telefon srednje klase koji svakim danom postaje sve bolji

U prvoj polovici godine OnePlus predstavio je top-modele 8 i 8 Plus te jeftiniji model Nord (kao odgovor na kritike korisnika da su s vremenom njihove cijene porasle), a ovaj tjedan očekujemo još jedan smartphone, model OnePlus 8T. Posebno je zanimljiv datum njegova predstavljanja (14. listopada) jer je to samo dan nakon što Apple predstavi 4 nova modela iPhonea koja će sigurno zaokupiti pažnju (tehnoloških) medija pa možemo očekivati i usporedbe njihova nova telefona s iPhoneom 12 te nije teško zaključiti kako će 8T sa sličnim hardverom biti jeftiniji.

Iako službeno još nije predstavljen, iz kineske tvrtke već su objavili neke podatke i video dizajna samog uređaja, a zahvaljujući dosadašnjim glasinama poznata je većina stvari koje će kompanija predstaviti. OnePlus 8T pokretat će Qualcommov čipset Snapdragon 865, imat će 8, odnosno 12 GB RAM-a te će se moći kupiti u verzijama sa 128 i 256 GB prostora za pohranu podataka. Dijagonala OLED ekrana, prema glasinama, iznosit će 6,55 inča uz frekvenciju osvježavanja od 120Hz, a imat će četiri stražnje kamere (glavnu 48MP, 16MP ultraširoku, 5MP makro kameru te 2MP senzor dubine polja), dok je s prednje strane u rupici u ekranu skrivena 32MP kamera za selfije. OnePlus 8T imat će i 4500 mAh bateriju te podršku za 65W brzo punjenje.

Slika nije dostupna Vrhunska kvaliteta, ali i visoka cijena: OnePlus predstavio modele 8 i 8 Pro

Kvaliteta, poznavajući ovu kompaniju, sigurno neće biti problem, no potencijalne kupce najviše zanima cijena telefona koja bi se, prema GSM Areni, trebala kretati između 550 i 750 eura.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti