OpenAI predstavio novu značajku za svoj popularni AI chatbot: Zvuči li vam kao robot ili osoba?

OpenAI besplatno otkriva ChatGPT Voice, nudeći jedinstvenu govornu interakciju sa svojim popularnim AI chatbotom.

Branimir Vorša | 22.11.2023. / 12:44

ChatGPT, ilustracija (Foto: Afp)

OpenAI je na platformi X predstavio ChatGPT Voice, novu glasovnu značajku svog popularnog AI chatbota, koja je sada dostupna svim korisnicima besplatno. Za razliku od svog ranijeg izdanja u rujnu prošle godine, koje je tijekom eksperimentalne faze bilo ograničeno na premium korisnike, ova nova verzija omogućuje korisnicima da se uključe u chatbot putem govornih razgovora bez potrebe za tekstualnim uputama.

ChatGPT Potencijalno veliko tržište: OpenAI istražuje načine kako uvesti ChatGPT u učionice

Kako bi koristili ChatGPT Voice, korisnici mogu preuzeti besplatnu aplikaciju ChatGPT i prijaviti se sa svojim OpenAI računom. Značajka glasovnog asistenta besprijekorno je integrirana u AI chatbot, aktivira se klikom na ikonu slušalica. Nova glasovna značajka pruža prepoznatljivo iskustvo, a ChatGPT-ov glas zrcali onaj prosječne osobe, a ne robotski ton, podsjećajući na interakcije sa Siri ili Googleovim asistentom.

Iznenađujuće, usred kontroverzi s iznenadnim otpuštanjem izvršnog direktora Sama Altmana, OpenAI napreduje s lansiranjem novih značajki.

Sam Altman Ludilo u OpenAI-u: Prvo otpustili glavnog i odgovornog, a kad je izbila buna - doveli ga natrag

ChatGPT Voice ističe se kao značajan dodatak, omogućujući korisnicima interakciju s AI chatbotom putem izgovorenih naredbi i pitanja, a sve je to besplatno dostupno putem aplikacije. Taj potez pokazuje predanost OpenAI-ja da unaprijedi svoj razvoj, unatoč tekućim izazovima unutar tvrtke.

Izvor: Tech Times

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti