Tabor Opere objavljuje da je broj korisnika dosegao brojku od 100 milijuna zajedno s mobilnim platformama.

Potvrđeno je i da se radilo na verziji za iPad koja će biti predstavljena na ovogodišnjem sajmu Mobile World Congress u Barceloni.

Nakon službenog predstavljanja nove verzije i tokom sutrašnjeg dana očekuje se veliki porast korisnika. Opera ne staje samo na iPadu nego su se pobrinuli i za nove verzije Opere Mini na Android, iPhone, J2ME, BlackBerry i Symbian uređajima.

Opera zauzima 21 posto tržišta internet preglednika u svijetu. Neke od značajki koje sadrži trenutna verzija browsera, a očekuju se i u najnovijoj uz poboljšanja, su vlastiti poslužitelji za komprimiranje podataka, čime se štedi propusnost podataka, a samim time se ubrzava vrijeme njihova preuzimanja.

Glatko zumiranje i pomicanje dijelova kao i brzo biranje na smartphoneima je uvelike doprinijelo porastu korisnika, a krasit će, nadamo se, i najnoviju inačicu. Konkretnih značajki nove verzije za sada nemamo, izgled se neće puno mijenjati a bit će nalik onome koji trenutno koristimo na iPhone-ima, no sa ažuriranim značajkama koje će iPad-u dati veći prikaz.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju