Oppo i OnePlus zaustavili prodaju svojih uređaja u Njemačkoj, ali ne i izvan nje

Iako su i Oppo i OnePlus poznati u svijetu pametnih telefona, njihov je udio na europskom tržištu još uvijek relativno malen i iznosi manje od pet posto.

Martina Čizmić | 09.08.2022. / 13:54

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Kineski proizvođač pametnih telefona Oppo i njegov podbrand OnePlus zaustavili su prodaju svojih uređaja u Njemačkoj. Kako su pojasnili, zaustavljanje prodaje posljedica je izgubljene sudske parnice protiv finskoj proizvođača telekomunikacijeke opreme, Nokia.

Nokia je ova dva branda optužila da koriste njihovu patentiranu tehnologiju za obradu 4G i 5G signala, a da nisu kupili licencu za to. Njemački sud je stao na stranu Nokie i zabranio daljnju prodaju Oppovih i OnePlusovih uređaja.

Xiaomi 12S Ultra Veliki pad prodaje pametnih telefona u drugom kvartalu

Oba branda zaustavila su prodaju putem svojih službenih stranica u Njemačkoj, no uređaji su i dalje dostupni putem drugih internetskih stranica i izvan Njemačke.

U izjavi za The Verge, direktor komunikacija u OnePlusu, Spenser Blank, potvrdio je da su zaustavili prodaju te dodao kako aktivno rade na rješavanju ovih pravnih pitanja. Istaknuo je kako će korisnici i dalje moći koristiti njihove proizvode te koristiti usluge servisa kao i prije. Prokomentirao je kako je do cijele situacije došlo zbog "nerazumno visokih naknada koje Nokia traži".

Iako su i Oppo i OnePlus poznati u svijetu pametnih telefona, njihov je udio na europskom tržištu još uvijek relativno malen. Prema podacima Counterpoint Researcha, Oppo ima tek pet posto udjela na europskom tržištu, OnePlus još i manje.

Izvor: The Verge

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti