Oppo se udružuje s Hasselbladom, obećavaju najprirodniju boju kože na selfijima

Očekuje se da će partnerstvo Oppa i Hasselblada uroditi plodom s nadolazećim novim pametnim mobitelom Oppo Find X, koji bi mogao biti poznat kao Find X5.

Branimir Vorša | 21.02.2022. / 15:31

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Tijekom godina vidjeli smo kako su se proizvođači pametnih mobitela udruživali s markama fotoaparata, u partnerstvu kojem je cilj bio poboljšanje kamera tih uređaja.

Prvi takav primjer u svijetu bilo je Nokijino partnerstvo sa Zeissom, zatim Huaweijevo s Leicom, a zatim i Viva sa Zeissom.

Protekle godine, OnePlus je isto tako najavio da će se udružiti s Hasselbladom, a čini se da i Oppo uskače u taj vlak uz trogodišnje partnerstvo s Hasselbladom. Ne treba zaboraviti da su Oppo i OnePlus zapravo pod istom matičnom tvrtkom, BBK Electronics, pa onda odluka iz Oppa u tom kontekstu niti previše ne iznenađuje.

Slika nije dostupna Još jedna smartphone kompanija razmišlja o ulasku na tržište električnih automobila

Slika nije dostupna Oppo bi mogao postaviti kameru na bočni dio pametnog telefona

U svakom slučaju, očekuje se da će partnerstvo Oppa i Hasselblada uroditi plodom s nadolazećim novim pametnim mobitelom Oppo Find X, koji bi mogao biti poznat kao Find X5.

Prema Oppu, Oppo i Hasselblad sad će raditi zajedno na daljnjem razvoju naprednih rješenja za obradu fotografija kroz suradnju u istraživanju i razvoju, koja ima za cilj pružiti korisnicima prirodnije boje i profinjenije iskustvo fotografiranja. Koristeći kalibraciju prirodne boje s Hasselbladom, Oppo također ima za cilj donijeti najprirodniji mogući ton kože u fotografiranju portreta.

Izvor: Ubergizmo

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti