Otac pratio rođenje sina s 4000 kilometara udaljenosti zahvaljujući VR tehnologiji!

Za sve je, zapravo, zaslužan Samsung koji je presretnom Australcu omogućio da 'prisustvuje' porođaju svoje supruge i rođenju njihovog trećeg djeteta.

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 15.03.2015. / 07:43

Otac pratio rođenje sina s 4000 kilometara udaljenosti zahvaljujući VR tehnologiji!

Za sve je, zapravo, zaslužan Samsung koji je presretnom Australcu omogućio da "prisustvuje" porođaju svoje supruge i rođenju njihovog trećeg djeteta. 

Virtualna stvarnost je vrlo često zloupotrebljavana, prema mnogim istraživanjima postoje i te kako štetne posljedice "otuđenja" od stvarnog svijeta, naravno ako se s korištenjem pretjera. Ali, ovakve su priče definitivno ono što dokazuje kako se moderna tehnologija, pa tako i virtualna stvarnost, može iskoristiti za sjajne stvari. Samsung je, eto, australskoj obitelji ponudio šansu da sudjeluju u svojevrsnom eksperimentu, a Jason Larke i njegova supruga Alison su bez previše razmišljanja pristali, pa će tako ostati upisani kao prvi par u povijesti koji je "bio zajedno na porođaju", iako je otac zapravio bio udaljen čak 4000 tisuće kilometara!

"Nakon što smo saznali da sam pet tjedana trudna s našim trećim djetetom, ultrazvuk je potvrdio kako je riječ o dječaku, čemu se moj suprug nevjerojatno razveselio, odmah smo planirali da će prisustvovati rođenju. Ali, kada smo došli do 30-tog tjedna, zbog posla, Jason je morao otići na drugi kraj zemlje i postali smo svjesni da neće moći biti samnom", rekla je Alison. Ipak, uletio je Samsung sa svojim Gear VR "slušalicama", na kraju je Jason iz Queenslanda ipak bio sa suprugom dok je rađala njihovog sina u Pertu. Kako je sve izgledalo, pogledajte u priloženom videu. Dakako, bračni par Larke i njihova obitelj dio su nove reklame za Samsung Gear VR. 

Izvor Mashable

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti