Otkriven razlog jučerašnjeg rušenja Chromea i nedostupnosti Gmaila

Jučer u popodnevnim satima mnogi korisnici Googlea imali su poteškoće i neugodna iskustva prilikom korištenja Chromea, Gmaila i Drivea. Googleov inženjer softvera Tim Steele na Chromium forumu objasnio je zbog čega je došlo do problema.

Zimo Zimo Matija Zlatarek | 11.12.2012. / 14:19

Otkriven razlog jučerašnjeg rušenja Chromea i nedostupnosti Gmaila

Jučer u popodnevnim satima mnogi korisnici Googlea imali su poteškoće i neugodna iskustva prilikom korištenja Chromea, Gmaila i Drivea. Googleov inženjer softvera Tim Steele na Chromium forumu objasnio je da je do problema došlo zbog loše konfiguriranog poslužitelja koji je poremetio Googleovu Sync platformu.

Kako piše Wired, Sync je u suštini Googleov odgovor na Appleov iCloud. Google je izgradio softverski servis Sync kako bi web surfere oslobodio okova desktop računala. Sync radi u pozadini, gdje razmjenjuje informacije između preglednika Chrome i Googleovih servera, tako da korisnici koji se prijave s Google računom mogu pristupiti svojim bookmarkovima, ekstenzijama i aplikacijama - bez obzira koje računalo koriste za surfanje.

Loš kod često može uzrokovati rušenje web preglednika, ali ovo je nešto drugo - kodiranje usluge temeljene na cloudu rezultiralo je rušenjem preglednika bez da su korisnici išta radili. Kako se sve više ljudi okreće cloud uslugama kako bi organizirali i pohranili svoje podatke, utjecaj takvih ispada mogao bi biti daleko veći u budućnosti.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti