Otkrivena većina detalja: Samsung će u veljači predstaviti 3 modela iz serije Galaxy S10

Sljedeće godine Samsung će predstaviti jubilarnu desetu generaciju pametnih telefona iz serije Galaxy S.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 13.12.2018. / 14:26

Samsung Galaxy (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Velikim tehnološkim kompanijama danas je gotovo nemoguće sakriti informacije o proizvodima koje razvijaju i namjeravaju predstaviti pa nije rijetkost da mjesecima unaprijed znamo gotovo sve informacije o nadolazećim proizvodima - od izgleda, specifikacija pa do datuma dolaska na tržište i cijene.

Zahvaljujući ljudima koji imaju odlične veze u mobilnoj industriji, a prilično su aktivni na Twitteru te tehnološkim portalima, saznali smo većinu informacija o jednom od telefona koji bi mogao obilježiti sljedeću godinu. Riječ je o jubilarnoj desetoj generaciji Galaxy S smartphonea koja će uključivati tri modela različitih dijagonala ekrana, specifikacija i, naravno, cijena.

Glavna karakteristika sva tri modela bit će rupa u zaslonu u kojoj bi trebala biti smještena kamera - južnokorejska kompanija već je predstavila jedan ovakav uređaj (Galaxy A8s) te se čini da bi takav smještaj kamere mogao postati trend koji će djelomično zamijeniti notch.


Ako je vjerovati ovim informacijama, do predstavljanja tri nova Galaxyja ostalo je nešto više od dva mjeseca jer ih Samsung namjerava predstaviti prije Mobile World Congressa koji se krajem veljače održava u Barceloni, no za početak prodaje trebali bi (navodno) pričekati 8. ožujka. 

Najjači model “desetke” (Galaxy S10 Plus) trebao bi imati ekran dijagonale 6,4 inča i njegova cijena na britanskom tržištu trebala bi iznositi od 899 funti za osnovni model sa 128 GB memorije, klasičan model imat će 6,1 inčni ekran (početna cijena 799 funti), dok će cjenovno najpovoljniji uređaj imati 5,8 inčni ekran koji, jedini od ova tri modela, neće biti zakrivljen i njegov osnovni model koštat će 669 funti. Naravno, riječ je o cijenama u slobodnoj prodaji, dok će uz potpisivanje ugovora ovi uređaji biti puno povoljniji.

Dok će se s prednje strane nalaziti jedna kamera, na stražnjoj strani možemo očekivati tri kamere - klasična, širokokutna i telefoto kamera, no rezolucije (svih) kamera još nisu poznate. Od ostalih opcija spominje se i senzor za otiske prstiju implementiran u sam ekran, Powershare, odnosno mogućnost bežičnog punjenja drugih smartphonea, te 3,5 mm izlaz za slušalice.

Izvor: Gizmodo

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti