Otkriveni detalji o novom Googleovom fleksibilnom telefonu

Novi Googleov telefon možemo očekivati krajem godine, a već znamo i kako će izgledati.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 22.02.2024. / 11:17

Pixel 7a, PIxel Fold i PIxel Tablet (Foto: Google)

Google priprema novu generaciju svog prvog pametnog telefona s fleksibilnim ekranom. Na mreži su se već pojavile neke fotografije i informacije o uređaju, a ovaj tjedan objavljene su nove fotografije, a zahvaljujući novim glasinama znamo manje-više sve što možemo očekivati od Pixel Folda 2. A prema svim tim informacijama, čini se kako bi ovo mogao biti jedan od najboljih telefona sa savitljivim ekranima na svijetu.

Samsung Galaxy S24 serija Stručnjaci najavljuju dominaciju nove kategorije osobnih računala i pametnih telefona

Objavljeni renderi pokazuju nekoliko razlika u odnosu na aktualan model. Prvo, Pixel Fold 2 imat će veće dimenzije pa će u skladu s tim imati veći prednji i unutarnji ekran, rubovi ekrana su zaobljeniji, a imat će i potpuno novi modul u kojem su smještene kamere.

Dok dijagonala vanjskog ekrana na modelu Pixel Fold iznosi 5,8 inča, na nadolazećem uređaju ta će dijagonala narasti na 6,4 inča, a zanimljivo je kako bi usprkos većim dimenzijama, uređaj trebao biti tanji. Prema podacima objavljenim na stranici 9to5 Google, novi fleksibilni Piksel trebao bi po toj kategoriji konkurirati Honorovom Magicu V2, koji je tanak samo 9,9 mm.

Kada je otvoren, dijagonala unutarnjeg ekrana također će biti veća u odnosu na aktualan model koji ima 7,6-inčni ekran. Pixel Fold 2 trebao bi imati ekran dijagonale 7,9 inča, dok bi rubovi oko ekrana trebali biti manji.

Iako slike otkrivaju promjene u modulu za kamere, čini se kako Google nije mijenjao broj kamera te se unutar tog modula nalaze tri kamere te mikrofon i bljeskalica. Za očekivati je kako će i kvaliteta senzora, barem nekih od njih, biti veća.

Google Pixel 8 Odličan hardver, AI i senzor za mjerenje temperature: Google službeno predstavio Pixel 8 i 8 Pro

Što se hardvera tiče, telefon će navodno pokretati nadolazeća verzija Googleova čipseta Tensor 4, imat će 16GB memorije, a jasno je kako će kompanija u njemu implementirati brojne AI opcije. Ljubitelji Googleova hardvera trebat će sačekati još neko vrijeme dok se ovaj telefon ne pojavi u prodaji, što bi trebalo biti tijekom posljednjeg tromjesečja ove godine, no nadamo se kako bi prve službene informacije o Pixel Foldu 2 mogli saznati tijekom Googleove I/O konferencije koja će se održati u svibnju.

Izvor: 9to5 Google

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti