Otkriveno koje sve novitete Apple priprema tijekom sljedeće tri godine

Na mreži je ponovno objavljen popis proizvoda koje bi Apple trebao predstaviti do 2027. godine.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 19.03.2024. / 09:15

Tim Cook (Foto: Afp)

Na internetu su se pojavili planovi Applea za sljedećih nekoliko godina koji pokazuju koje nove proizvode i nove opcije postojećih uređaja možemo očekivati od ove kompanije. Ovaj je plan navodno procurio od Samsung Securitesa, a s obzirom na to da su na njemu uključeni proizvodi od 2023. do 2027., jasno je kako je riječ o starijim planovima i pitanje je drži li se Cookova kompanija i dalje tog plana ili su s vremenom nešto promijenili.

Za prošlu godinu spominje se iPhone 15 Pro s 8GB memorije i model 15 Pro Max s 5x periskopskim zumom i tijelom od titanija. Za ovu godinu najvažniji novi proizvod je onaj koji je tvrtka već predstavila - Vision Pro, a od ostalih zanimljivosti s ovog popisa koje bi trebali vidjeti ove godine spominju se novi modeli iPada s 11 i 13-inčnim OLED ekranima te periskopskim kamerama za oba modela iPhonea Pro. Pri tome se ne spominje model iPhone 16, što znači da obični modeli njihovih telefona neće dobiti nikakve značajne nadogradnje.

iPhone 14 Pro Max Apple bi u iPhoneu mogu koristiti Googleovu umjetnu inteligenciju

Sljedeća godina, od većih noviteta, donosi iPhone SE4. O tom se telefonu govori već neko vrijeme i ove su informacije u skladu s tim ranijim glasinama. Novi najjeftiniji iPhone trebao bi imati veći OLED ekran (6,1 inča) te 48MP kameru. Na popisu noviteta za sljedeću godinu nalaze se i tri 48MP kamere, prednja 48MP prednja kamera s optičkom stabilizacijom te 12GB RAM-a, što su vjerojatno opcije iPhonea 17, tj. 17 Pro.

Na popisu za 2026. i 2027. nalaze se prilično zanimljivi uređaji. Prvi je iPhone sa savitljivim ekranom koji bi trebao biti, možemo zaključiti na temelju ovog popisa, uređaj poput Samsungova Folda sa 6-inčnim vanjskim ekranom i 8-inčnim ekranom kada se otvori. Te su informacije kontradiktorne s nekim nedavnim glasinama prema kojem je Apple pomakao datum predstavljanja savitljivog iPhonea. S obzirom na to da je očito riječ o ranije napravljenom popisu, čini se kako je Apple s vremenom promijenio planove ili je jednostavno riječ o netočnim glasinama.

Osim navodno savitljivog iPhonea, Apple za dvije godine priprema i još jedan uređaj za virtualnu i proširenu stvarnost, no to će biti jeftiniji model u odnosu na Vision Pro. Također, u planu su i iPad Air i mini s OLED ekranima te prvi MacBookovi s OLED ekranima dijagonala 14 i 16 inča.

iPhone Novi model jeftinijeg iPhonea mogao bi biti prodajni hit

Zadnja godina s ovog popisa Appleovih planova jest 2027. Tada možemo očekivati prvi fleksibilni iPad, no spominje se dijagonala ekrana od čak 20 inča tako da bi to mogao biti nekakav hibrid između tableta i prijenosnika. Također, još jedan potpuno novi proizvod kojeg bi trebali predstaviti 2027. jesu naočale s podrškom za proširenom stvarnosti.

Ovaj Appleov plan ne donosi nikakve iznenađujuće novitete, već je riječ o proizvodima o kojima se ionako govori već neko vrijeme. Treba naglasiti kako se i ranije na mreži pojavio sličan popis proizvoda koje Apple planira u bliskoj budućnosti te će biti zanimljivo pratiti koje su se od tih najava zaista i ostvarile.

Izvor: Tom`s Guide
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti