Apple priprema prvi uređaj s fleksibilnim ekranom, no to neće biti telefon, ni tablet

Nove informacije, a koje su u skladu s nekim prijašnjim glasinama, govore kako službeno predstavljanje možemo očekivati tek za 3 godine.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 07.03.2024. / 15:25

Apple logo
Apple logo (Foto: Afp)

O Appleovim planovima vezanim za uređaje s fleksibilnim ekranima u posljednje se vrijeme sve više govori, no čini se kako smo još prilično udaljeni od službenog predstavljanja takvog uređaja. Dok savitljivi iPhone nikada nije bio u prvom planu, mrežom su se širile glasine kako Cook i ekipa pripremaju iPad Fold, odnosno fleksibilnu verziju svog tableta.

Prema posljednjim informacijama koje je objavio pouzdani analitičar Ming-Chi Kuo, nema dobrih vijesti za ljubitelje Applea koji s nestrpljenjem iščekuju iPad ili iPhone Fold jer Cook, čini se, nema nikakvih konkretnih planova oko skorašnjeg predstavljanja ovih uređaja. No to ne znači da im savitljivi ekrani nisu zanimljivi jer navodno rade na razvoju prijenosnog računala s fleksibilnim zaslonom.

Samsung Galaxy Samsung potiho pokazao budućnost svojih preklopnih telefona

Slika nije dostupna Nakon telefona, Samsung planira i prijenosnik sa savitljivim ekranom

O takvom savitljivom MacBooku ranije je govorio poznati analitičar Ross Young, a iste su informacije prenijeli i na jednoj korejskoj internetskoj stranici. Prema Ming-Chi Kuou, koji je vjerojatno najpoznatiji i najpouzdaniji analitičar kada su u pitanju Appleovi proizvodi, MacBook s fleksibilnim ekranom možemo očekivati 2027. godine.

S obzirom na to da je do njegova predstavljanja ostalo čak 3 godine, jasno je kako se do tada puno toga može promijeniti, pogotovo s napretkom ovakvog tipa ekrana tako da nije isključeno kako bi kompanija mogla i malo ubrzati svoje planove. Osim dijagonale ekrana, koja bi trebala iznositi 20,3 inča kada je uređaj otvoren, nema dodatnih informacija o samom laptopu. Najveći prijenosnik u Appleovoj ponudi trenutačno je 16-inčni MacBook Pro, dok su u prošlosti imali i 17-inčni model.

Što se tiče savitljivog 20-inčnog prijenosnika, za pretpostaviti je kako će se moći koristiti i sa savijenim ekranom pri čemu će donji dio ekrana poslužiti kao virtualna tipkovnica, odnosno moći će se koristiti i kao računalo s velikim ekranom koje je potrebno povezati s vanjskom tipkovnicom.

Izvor: Mac Rumors

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti