Otvorena prva ispostava HAMAG-BICRO-a u Čakovcu

„Ispostava Čakovec osnovana je s ciljem jednostavnijeg i bržeg pristupa informacijama o uslugama HAMAG-BICRO-a poduzetnicima izvan Zagreba.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 04.09.2019. / 16:15

Vjeran Vrbanec, Ante Janko Bobetko, Mladen Križaić, Ljubomir Kolarek (Foto: HAMAG-BICRO)

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) osnovala je ispostavu u Čakovcu, nadležnu za poslove na području Međimurske županije. Sjedište ispostave Čakovec nalazi se u prostorijama Javne ustanove za razvoj Međimurske županije REDEA na adresi Ulica bana Josipa Jelačića 22 u Čakovcu.

„Ispostava Čakovec osnovana je s ciljem jednostavnijeg i bržeg pristupa informacijama o uslugama HAMAG-BICRO-a poduzetnicima izvan Zagreba. Ovaj projekt decentralizacije započeli smo u Međimurju, sutra nastavljamo u Slavoniji u Antunovcu, a uskoro je u planu otvaranje i u ostatku Hrvatske. Međimurje je primjer uspješnih poduzetnika, samo kroz programe HAMAG-BICRO-a privukli su 385,6 milijuna HRK investicija”, izjavio je predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a Vjeran Vrbanec.

Vjeran Vrbanec (Foto: HAMAG-BICRO)

Djelatnici HAMAG-BICRO-a u ispostavi Čakovec pružat će poduzetnicima na području Međimurske županije informacije o uslugama HAMAG-BICRO-a, organizirati i provoditi informativne radionice za lokalne poduzetnike te održavati individualne sastanke s njima. Isto tako, educirat će zaposlenike lokalnih poduzetničkih potpornih institucija koje su učlanjene u mrežu BOND o uslugama i programima HAMAG-BICRO-a – bespovratnim potporama, zajmovima, jamstvima, dostupnim izvorima financiranja za inovativna i tehnološki usmjerena poduzeća, kao i uslugama povezanim s međunarodnom suradnjom.

#prvih25 HAMAG-BICRO predstavio Photomath, Bellabeat, Geolux kao jedne od svojih perjanica uspjeha

Osnivanje ispostave HAMAG-BICRO-a u Čakovcu dio je predviđenih aktivnosti u sklopu pilot-usluge Decentralizacija usluga HAMAG-BICRO-a u okviru projekta BOND (Business Organisations Network Development), odnosno Mreže poduzetničkih potpornih institucija. Radi se o pilot-projektu koji je započeo 1. srpnja 2017. godine i traje do 30. rujna 2019. godine, a cilj mu je umrežiti različite poduzetničke potporne institucije iz svih krajeva Hrvatske, ujednačiti i standardizirati kvalitetu njihovih usluga kako bi svim poduzetnicima bile dostupne na jednak način, bez obzira na njihovo sjedište poslovanja. U drugoj fazi decentralizacije usluga HAMAG-BICRO-a planira se osnivanje ispostava i u drugim županijama.

Decentralizacija predstavlja jednu od ukupno pet pilot-usluga razvijenih kroz projekt BOND: standardizacija pružanja usluge savjetovanja poduzetnika početnika, mreža mentora za poduzetnike, dijagnostički alati za samoocjenjivanje poduzetnika te Priručnik za socijalno poduzetništvo. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti