Otvorena prva izložba NFT umjetnina u Hrvatskoj

Na izložbi se mogu vidjeti radovi umjetnika globalne platforme Singular u vlasništvu RMRK-a.

Martina Čizmić | 06.02.2023. / 14:06

NFT izložba u Zagrebu (Foto: Dino Ninković)

NFT umjetnost, odnosno umjetnička djela u digitalnom obilku, čije se vlasništvo garantira nezamjenjivim tokenom, pobudila je mnogo pozornosti prošle godine. I dok se mnogi još uvijek pitaju ima li NFT umjetnost budućnost, milijuni ljudi diljem svijeta ulažu i stvaraju takvu umjetnost. 

Iako bi netko mogao pomisliti kako digitalna umjetnost nema što raditi u analognom svijetu, ipak su sve češće izložbe upravo  NFT umjetnina. 

Slika nije dostupna Promašena Bieberova investicija: NFT je platio 1,3 milijuna dolara, a sada vrijedi samo 69 tisuća dolara

Jednu takvu izložbu moguće je posjetiti u Brigadinom showrooomu u Centru Kaptol u Zagrebu. Radi se o prvoj takvoj izložbi u Hrvatskoj koja će za ljubitelje novih tehnologija i umjetnosti biti otvorena do kraja veljače.

Na izložbi se mogu vidjeti radovi umjetnika globalne platforme Singular u vlasništvu RMRK-a. Kreativno izražavanje emocija, shvaćanja okoline, životnih uzora ili idealnog svijeta motivi su i NFT-ova renomiranih umjetnika Rubena Topije, IAMYOU-a, Plazmaticka, Marluea, SKULZZ-a, EJVII-a i drugih koji će se predstaviti na ovoj izložbi.

NFT na Instagramu Kreatori sada mogu stvarati i prodavati NFT-e putem Instagrama

Inače RMRK korisnicima omogućuje izradu i prodaju NFT tokena poput kupnje i prodaje digitalne nekretnine, odjeće i modnih dodataka za avatare, raznih modela virtualnog vlasništva nad imovinom, što ih čini predvodnicima potpuno nove ere u razvoju NFT-ova.

Bruno Škvorc, blockchain autor i osnivač RMRK-a objasnio je kako je RMRK jedinstveni NFT 2.0 protokol koji omogućuje i onim osobama s manje tehničkog znanja da stvaraju NFT projekte. Istaknuo je kako je sljedeći korak u RMRK-u dovršiti razvoj tehnologije za EVM blockchain.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti