Otvorene prijave za prvi UniCreditov Hackathon u regiji SIE

UniCredit Hackaton SIE održat će se u Ljubljani 2. i 3. rujna, a mogu se prijaviti sudionici iz cijelog svijeta.

Martina Čizmić | 02.08.2017. / 16:15

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

UniCredit je zajedno s ABC akceleratorom pokrenuo globalno natjecanje, prvi UniCredit Hackathon SIE koji će se održati u Ljubljani, u Sloveniji 2. i 3. rujna 2017. godine.

UniCredit poziva programere, dizajnere i ljude koji se bave „zanimanjima budućnosti“, uključujući i one iz Hrvatske, da se prijave na natječaj. Pobjednički timovi osvojit će novčanu nagradu i priliku za predstavljanje svojih projekata vodstvu Odjela za regiju Srednje i istočne Europe UniCredit Grupe, uz mogućnost sudjelovanja u njihovoj provedbi.

Hackathon je intenzivno dvodnevno natjecanje inovativnih i kreativnih pojedinaca. Radit će u grupama, a od njih će se tražiti da riješe različite izazove koji proizlaze iz direktive PSD2 (Revidirane Direktive o platnim uslugama). Sudionici koji se prijave, predstavnici Fintech startupova i softverskih tvrtki, zajedno sa zaposlenicima UniCredita koji će se prijaviti za inicijativu, udružit će snage kako bi razvili ideje o stvaranju vrijednosti za klijente i banku u kontekstu direktive PSD2.

UniCredit je posvećen održavanju banke kao vodeće u inovacijama i želi potaknuti rješenja koja će dodatno poboljšati iskustvo klijenata.

Vjerujemo da je inovacija ključna za dugoročnu održivost poslovanja banke i za bolju interakciju između banke i njezinih klijenata. UniCreditov strateški plan Transform 2019. stavlja inovacije u središte svojih aktivnosti s ciljem transformacije operativnog modela banke kako bi se ona prilagodila promjenjivom ponašanju svojih korisnika i novim regulatornim zahtjevima. U tom kontekstu, UniCredit Hackathon SIE omogućava UniCreditu da iskoristi svoju vodeću poziciju u Srednjoj i Istočnoj Europi, kao i da dodatno ojača svoje poslovanje u regiji. To će privući mlade talente iz banke i izvan nje koji smišljaju i oblikuju nova primjenjiva rješenja, izjavio je Carlo Vivaldi, direktor SIE divizije UniCredita.

Tvrtke diljem svijeta traže učinkovite načine svoje transformacije. Zajedno sa startupovima traže rješenja za poslovanje na inovativniji, transparentniji i agilniji način. Uspješni projekti ovih dana kombiniraju oba svijeta. I upravo je o tome riječ u našoj suradnji s UniCreditom, i to je razlog zbog kojeg smo stvorili ovaj program počevši s hackathonom. UniCredit je pokazao veliki angažman u praćenju svjetskih trendova i proaktivno sluša svoje korisnike, uočava njihove potrebe i trudi se isporučiti im relevantne proizvode i usluge. Uključujući i zaposlenike u događaj, Grupa UniCredit pokazuje veliku predanost inovacijama. Vjerujem da će ovim pristupom i predanošću UniCredit Hackathon SIE imati širok i pozitivan utjecaj na grupu te učiniti UniCredit pionirom digitalizacije u regiji SIE i šire, dodala je Urška Jež, suosnivačica ABC-a i direktorica ABC-a za Sloveniju.

Iskorištavajući novu regulaciju direktive PSD2, zadatak Hackatona bit će: „Kako možemo koristiti podatke o računu klijenta za stvaranje vrijednosti?“ To znači razvijanje, primjerice, platformi za analizu podataka klijenata s ciljem pružanja boljeg korisničkog iskustva.

Sudionici iz cijelog svijeta mogu se prijaviti do 24. kolovoza na: www.abc-accelerator.com/UniCreditHackathonCEE

Pobjednički timovi osvojit će novčanu nagradu i priliku za predstavljanje svojih projekata vodstvu SIE divizije UniCredit Grupe 7. rujna u Ljubljani. Članovi pobjedničkog tima mogli bi biti pozvani da sudjeluju u fazi provedbe rješenja u kasnijoj fazi.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti