Otvorene prijave za sudjelovanje na Open Data Hackathonu

Natjecatelji će dobiti pristup OPEN DATA startup zajednici, kao i priliku za predstavljanje projekata investitorima i potencijalnim strateškim partnerima.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 14.09.2020. / 10:38

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Iz Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) pozivaju studente, inovativne pojedince i timove, kao i startup tvrtke na sudjelovanje u hackathonu s ciljem dobivanja inovativnih rješenja za korištenje otvorenih podataka iz javnog sektora iz četiri tematska područja: promet i mobilnost, zdravlje i kvaliteta života, okoliš i energija te pametni turizam.

Natjecatelji će imati priliku pokazati kako se uporabom otvorenih podataka može odgovoriti na različite izazove - od npr. ulaganja u zdravlje i preventivnog jačanja imuniteta, smanjena štetnih posljedica prometa na klimu, održivog upravljanja ekosustavima, poboljšanja informiranosti o rasponu turističkih proizvoda itd.

Open Data Hackathon održat će se 27. i 28. rujna online putem Zooma, a njegovi sudionici dobit će stručnu podršku mentora kako bi unaprijedili svoje ideje i razvili rješenja. Također, dobit će pristup OPEN DATA startup zajednici, kao i priliku za predstavljanje projekata investitorima i potencijalnim strateškim partnerima. Šest najbolje rangiranih pobjednika dobit će priliku za prezentaciju svojih ideja na konferenciji LEAP Summit.

Ovo je velika prilika za sve ambiciozne pojedince, studente i startup tvrtke, koja će im omogućiti da demonstriraju svoje vještine i znanja, a ujedno i daju važan doprinos razvoju hrvatske tehnologije i gospodarstva u cijelosti, najavio je hackathon Mate Kovač, v.d. ravnatelj Sektora za razvoj i podršku korisnicima HAMAG-BICRO-a.

Više o samom hackathonu i prijavama koje traju do 18. rujna pogledajte na stranicama HAMAG-BICRO-a.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti