Otvorene prijave za treće izdanje edukativnog projekta koji potiče i osnažuje žene lidere u digitalnom dobu

Gotovo 30 sudionica iz čitave Europe imat će prilike učiti od svjetskih stručnjaka o tome kako biti kvalitetan i kompetentan lider u digitalnom dobu.

Martina Čizmić | 09.03.2023. / 16:44

Škola za ženski leadership u digitalno doba, ilustracija (Foto: Huawei)

I ove godine žene koje žele naučiti kako biti lider u digitalnom dobu, imaju prilike prijaviti se na ljetni program Huaweijeve Europske akademije. Ovogodišnja “Škola za ženski leadership u digitalnom dobu”, održat će se od 25. do 30. lipnja 2023. u Valenciji, a okupit će na desetke svjetskih stručnjaka, govornika i mentora, na intenzivnoj cjelotjednoj obuci čija se kvaliteta može mjeriti s programima vrhunskih svjetskih sveučilišta.

Novo izdanje Škole za ženski leadership 2023. bit će još jedna izvanredna prilika za buduće lidere da steknu nove uvide u nove tehnologije. Huawei ostaje predan podupiranju europskih talenata te proširenju i konsolidaciji njihovih digitalnih vještina. Radujem se suradnji s našim španjolskim partnerima kako bismo pružili još snažnije obrazovno iskustvo uoči španjolskog predsjedanja EU-om, rekao je Tony Yong Jin, Huaweijev potpredsjednik za europsku regiju i glavni predstavnik europskih institucija.

Kao dio šire Huaweijeve inicijative Seeds for the Future, “Škola za ženski leadership u digitalnom dobu” predstavlja stalnu predanost kompanije daljnjem digitalnom uključivanju, uklanjanju rodnog jaza i stvaranju svijeta u kojem su žene osnažene kako bi napredovale i vodile društvo u uključivu i održivu digitalnu budućnost. Cilj ovog Huaweijevog projekta je prepoznati golemi potencijal koji ima ženski talent i proaktivno ga poduprijeti i tako osnažiti žene da predvode tehnološku revoluciju.

Žene svih profila moraju biti u mogućnosti biti na čelu tehnološke revolucije, što je razlog zašto ih naš kurikulum oprema alatima i vještinama potrebnim za napredovanje u digitalnoj tranziciji. Što je najvažnije, najbolji kandidati dobivaju punu stipendiju za završetak programa, pretvarajući jednake mogućnosti u stvarnost. Bez obzira iz koje grane znanosti ili industrije dolaze, žene imaju ključnu ulogu u oblikovanju naše zajedničke budućnosti. Nitko ne bi trebao biti isključen iz razvoja novih tehnologija – zapravo, osiguravanje raznolikosti unutar industrije prvi je korak prema izgradnji istinski ravnopravnog, uključivog svijeta, bez predrasuda i diskriminacije. Ponosna sam što će upravo Španjolska biti domaćin nadolazećeg izdanja programa koji nabolje mijenja mnoge živote, izjavila je Berta Herrero, voditeljica odjela za jednakost, raznolikost i inkluziju u Huawei Europe i direktorica Škole.

Do sad je svoje mjesto u ovom projektu željelo dobiti više od 6000 studenata i mladih stručnjaka iz cijele Europe. Prijave su otvorene do 15. ožujka na stranicama Europske leadership akademije.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti