Otvorene su prijave za petu generaciju Startup Factoryja

Kroz Startup Factory do sad je prošlo 57 timova u pet "generacija".

Martina Čizmić | 03.08.2020. / 08:59

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Zagrebački inovacijski centar otvorio je prijave za petu generaciju inovativnih razvojnih timova i tehnoloških startupova

Najboljim timovima Startup Factoryja Grad Zagreb ove godine osigurava bespovratnu financijsku potporu iz fonda ukupne novčane vrijednosti od 550.000 kuna.  Ovaj Program ne ulazi u vlasničku strukturu startupa već mu pomaže da stane na svoje noge nakon čega sami bira put prema novim tržištima i investitorima. Pobjednici programa bit će izabrani početkom prosinca na međunarodnoj startup konferenciji Zagreb Connect.

Prijaviti se mogu timovi ili novi startupovi koji razvijaju visokotehnološka rješenja i okupljaju od dvoje do sedmero članova komplementarnih znanja.  Prijave su otvorene do 20. rujna 2020. putem web stranice startupfactory.zicer.hr.  

Rezultati znanstvenog rada koji su stvoreni na sveučilištima i u istraživačkim organizacijama imaju jak tržišni potencijal. Bitno ih je prepoznati i podržati. Kada se komercijaliziraju, postaju dostupni i time posredno i neposredno unapređuju živote. Proboj na tržište znanstvenom projektu osiguravaju održivost i povećavaju potencijal za novi rast. Ponosan sam što smo kroz protekle Startup Factory generacije radili s hrvatskim znanstvenicima kojima smo pomogli u stjecanju poduzetničkih kompetencija. Pozivam akademsku zajednicu da se i ove godine uključi u Startup Factory. Zajedničkim znanjima možemo pokrenuti tržište!, kaže Frane Šesnić, direktor ZICER-a.

Timovi koji su već ranije prošli intenzivan predakceleracijski program Startup Factory pokazuju inicijativu, kreativnost i izdržljivost i u ovim izazovnim vremenima. Do sada je kroz program prošlo 57 timova, a 22 tima su za razvoj ostvarila ukupno više od tri milijuna kuna. Ove godine iznos bespovratnih sredstava je 550.000 kuna, poručuje Mirka Jozić, pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliš.

Naš interdisciplinarni tim znanstvenika je tijekom višegodišnjih znanstvenih istraživanja na različitim projektima razvio agroekološke formulacije mikrokapsula za prihranu i zaštitu bilja, a sve u svrhu snižavanja upotrebe mineralnih gnojiva i drugih organskih kemikalija u modernoj poljoprivrednoj proizvodnji i proizvodnji funkcionalne hrane. Nakon Startup Factoryja otvorile su nam se nove mogućnosti za različite suradnje i prijave projekata. Osim znanja i novca koje smo dobili najvažnije su ipak poznanstva i prijateljstva koja smo stekli, a koja ne bi ostvarili da se nismo prijavili. Zato potičem sve znanstvenike koji imaju ideje ili proizvode, a koji mogu napraviti velike promijene u različitim područjima da se prijave na Program. Zajedničkim djelovanjem i radom mogu se napraviti fantastične stvari. Prema tome, samo hrabro i pozitivno. Dopustite da nemoguće postane moguće. Sada je na vama red!, ističe Marko Vinceković, osnivač startupa Makabi Agritech.

Startup Factory je odlična inicijativa koja mladim timovima i firmama daje priliku razviti, usavršiti te naposljetku i plasirati proizvod na tržište. Mundusu je sudjelovanje u programu značilo u toj mjeri da nas je ubrzalo jedno tri puta. Vjerujemo da bi bez podrške ZICER-ovih mentora i financijske podrške Grada Zagreba naš put bio puno duži, sporiji i teži, kaže Filip Hercig, osnivač i član Uprave startupa Mundus Technologies, jedan od sudionika lanjskog Startup Factoryja.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti