Rukavica koja pomaže da osjetite i ono što zapravo ne postoji?

Rukavica se također može koristiti u kombinaciji sa Teslasuit odijelom kako bi imali potpuni doživljaj virtualne stvarnosti.

Martina Čizmić | 27.12.2019. / 11:19

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Virtualna stvarnost omogućava nam da u trenut zakoračimo iz vlastite dnevne sobe u potpuno novi svijet. No, u većini slučajeva, doživljaj je samo vizualan i audio. Imamo osjećaj da smo na novom mjestu, ali ne možemo uvijek imati zadovoljavajuću interakciju s predmetima koje tamo vidimo.

To bi se uskoro moglo promijeniti s rukavicom iz Teslasuita. Teslasuit Glove svoju će premijeru imati na sajmu CES u siječnju 2020., a u planu je da se na tržištu pojavi u drugoj polovici godine.

Ono što Teslasuit Glove čini posebnom je činjenica da kombinira nekoliko različitih tehnologija kako bi stvorila osjećaj dodira i držanja objekata, zabilježila pokrete korisnika, ali i prikupila i cijeli niz biometrijskih informacija poput otkucaja srca i razine kisika u tijelu kako bi izmjerila razinu stresa i druge fizičke reakcije.

 

 

Rukavica ima po devet elektroda na svakom prstu koje proizvode osjećaj dodira za nepostojeću podlogu, dok plastični egzoskeleton stvara otpor i vibracije kako bi simulirao interakciju s čvrstim objektima.

Rukavica se također može koristiti u kombinaciji sa Teslasuit odijelom kako bi imali potpuni doživljaj virtualne stvarnosti.

Teslasuit odijelo i rukavica namijenjeni su treniranju, medicinskoj rehabilitaciji i ostalim profesionalnim primjenama, ali njihovi kreatori ne odbacuju ni mogućnost korištenja u videoigrama ili za drugu vrstu zabave.

Na žalost, još nije poznato koliko će rukavica koštati, ali se procjenjuje da bi se cijena mogla kretati oko 5000 dolara (oko 33,500 kuna).

Izvor: The Verge

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti