Ovo će biti najbolja nova opcija iPhonea 6S

Novi modeli iPhonea imat će Force Touch tehnologiju, novi A9 procesor s 2GB RAM-a i 12MP kameru

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 13.05.2015. / 09:19

Ovo će biti najbolja nova opcija iPhonea 6S

Dok u Appleu mogu biti iznimno zadovoljni dosadašnjom prodajom posljednjih modela iPhonea, Tim Cook i ekipa itekako su svjesni da nema opuštanja te da će korisnici imati velika očekivanja od novih uređaja koje pripremaju. Kao i uvijek kada je Apple u pitanju, konkretnih informacija o tome što možemo očekivati u rujnu ove godine nema, ali na internetu se pojavljuje sve više glasina oko noviteta koje Cook priprema. Iako su neke ranije informacije govorile kako će Apple preskočiti verzije 6S i 6S Plus te da će odmah predstaviti modele iPhone 7 i 7S – što bi značilo da će te verzije donijeti neke veće novitete u odnosu na aktualne modele, nove glasine kažu kako ćemo na 'sedmicu' ipak morati sačekati još više od godinu dana.

Uz ovaj punjač bateriju pametnog telefona moći ćemo napuniti pomoću elektriciteta u zraku

No, to ne znači da novi modeli neće donijeti neke evolucionarne promjene na iPhoneu koje bi se mogle odraziti na cijelu mobilnu industriju, odnosno koje bi naknadno mogli početi koristiti i drugi mobilni proizvođači. Najveća novost, prema analitičaru Ming-Chi Kuou jest Force Touch tehnologija koju je ova kompanija već ranije predstavila u svom pametnom satu i posljednjem modelu MacBooka. Putem ove tehnologije ekran će 'prepoznati' jačinu pritiska prsta tako da će se s laganim pritiskom prsta, odnosno s jakim pritiskom prsta po ekranu moći izvršiti različite operacije na telefonu. 'Prodaja novih iPhonea ponajviše će se bazirati upravo na ovoj opciji', komentirao je Kuo za Daily Mail, ali je dodao kako će Force Touch biti veliki izazov za proizvođače komponenata.

Ova će opcija omogućiti razvoj brojnih novih aplikacija i poboljšanje postojećih – npr. aplikacija za sviranje klavira moći će prepoznati jačinu dodira, odnosno pritiska na virtualne tipke te će prema tome prilagoditi jačinu zvuka. Što se ostalih očekivanja vezanih uz nove modele Appleovih telefona tiče, Kuo vjeruje kako će Apple predstaviti dva modela s 4,7 i 5,5 inčnim ekranima, a suprotno nekim prijašnjim informacijama, ove godine neće predstaviti jeftiniji model s 4 inčnim ekranom. Pored Force Touch tehnologije, novi modeli imat će i standardna poboljšanja – bolji i brži A9 procesor s 2GB RAM-a, bolju grafiku i kameru više rezolucije (12MP), a za sve službene informacije morat ćemo sačekati još koja četiri mjeseca i konferenciju na kojoj će Cook službeno predstaviti ove uređaje. 

Foto: AFP

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti