Ovo izgleda nestvarno: Ovakav video snježnih pahulja još niste vidjeli

Uslikati snježnu pahuljicu do najsitnijeg detalja može predstavljati velik izazov jer fotografi često imaju tek nekoliko sekundi prije negoli se one otope.

Branimir Vorša | 15.02.2021. / 13:42

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Jedan profesionalni fotograf uspio je snimiti proces otapanja snježne pahuljice, no onda je napravio video tako da je snimku pustio unatrag, a rezultat je oduševio baš sve koji su taj video pogledali, čemu svjedoče i superlativi u komentarima.

Video je objavio fotograf Jan na svom YouTube kanalu Another Perspective, a za snimanje videa koristio je visoko detaljne makrofotografije, koje mogu uhvatiti sićušan predmet i učiniti ga znatno većim nego što to on jest. Tako je snimljen svaki detalj kristalne strukture snježne pahulje.

Jan je za snimanje videa koristio Sony a6300 te Sony a7R IV kao glavnu kameru.

Video prikazuje pet snježnih pahuljica, odnosno proces njihova topljenja pušten unazad pa izgleda kao da se pahuljica "rađa" iz kapi vode. Video je isto tako i odličan podsjetnik da bez obzira na to što ih tijekom snježnih oborina ima nesagledivo puno, ne postoje dvije snježne pahuljice iste struktura kristala leda.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti