Ovo je najskuplji iPhone X dosad i besplatno će ga dobiti Elon Musk

Cijena? Sitnica za takvu zvijer. Počinje od četiri tisuće dolara, a uz njega dolazi i drvena kutijica u kojoj ga možete nositi.

Martina Čizmić | 17.05.2018. / 12:00

Galerija

Pametni telefoni iPhone zasigurno ne spadaju u kategoriju jeftinih telefona, čak ni kad su nekoliko godina stari. No verzija koju su napravili Rusi premašila je po cijeni čak i najskuplji iPhone X.

Naime, iPhone X Tesla zapravo je orginalni iPhone X koji je presvučen karbonskim vlaknima i zlatom, a u kućištu ima ugrađenu solarnu bateriju koju je moguće puniti na suncu ili pod jakom svjetiljkom. Dakle, nećete nikada ugledati "low battery" i početi manično tražiti punjač i utičnicu.

Cijena? Sitnica za takvu zvijer. Počinje od četiri tisuće dolara, a uz njega dolazi i drvena kutijica u kojoj ga možete nositi.

Tvrtka Caviar, koja stoji iza ovog raskošnog iPhone X-a, poznata je po izradi skupih dodataka koji stoje i po nekoliko tisuća dolara.

Kako pojašnjavaju iz tvrtke, ta verzija iPhonea dobila je dodatak Tesla, upravo zbog predanosti održivoj energiji Teslina šefa Elona Muska, geniju Nikola Tesle, ali i vizionarstvu Stevea Jobsa.

Još jedna referenca na Muska je i rečenica ugravirana u svaki model iPhone X Tesla: "Napravili ljudi na Zemlji." Istu je rečenicu Musk ugravirao u matičnu ploču koju je ugradio u svoj Tesla Roadster prije negova lansiranja u svemir.

Kako bi se zahvalili Musku na inspiraciji, iz Caviara su objavili kako će jedan od 999 uređaja, koliko će ih biti napravljeno, biti besplatno dostavljen Musku. Hoće li ga on i koristiti, tko zna.

Mi se ne bismo bunili da dobijemo jedan takav u ruke.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti