Ovo su 3 gadgeta koje želim ove godine ispod bora

Još samo dva tjedna ostalo nam je to najvećeg blagdana darivanja, a moja lista postaje sve duža, pa smo morali i to skratiti.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 14.12.2015. / 10:33

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Božić je oduvijek bio jedan od najljepših blagdana za mene, vrlo vjerojatno radi poklona (mala šala). Naravno, tu je druženje, obitelj i prijatelji, a pokloni su samo šlag na torti.

S obzirom da dosta pišem o raznim ponudama koje iskaču svako malo, tako i meni svako malo zapne nešto za oko. Ove godine definitivno sam se najviše bavio testiranjem pametnih telefona i pametnih satova. Moram priznati da Kinezi definitivno malo po malo osvajaju svijet. Uređaji su sve bolji i izdržljiviji, a cijene sve niže, pa tako već danas možete nabaviti uređaje po 150 dolara (ovdje pričamo o solidnim uređajima, ne baš onim najjeftinijim i lošijim). Osim toga, pametni satovi postaju sve pametniji, bolji, i pružaju sve više mogućnosti, a definitivno primjećujem kako ih sve više ljudi nosi na ruci i potražnja postaje sve veća.

Ono što nisam isprobavao, a definitivno bi volio, su dronovi. Naime, dronovi su postali sveprisutni, koriste ih za snimanje filmova, videa, serija, spotova, skečeva i svega ostalog. Nova perspektiva je uvijek zanimljiva, a nekad je snimiti tako nešto koštalo cijelo bogatstvo.

U nastavku donosim tri želje koje bih volio vidjeti ove godine ispod bora, ali znam da to neće baš biti realno, tako da će te želje vjerojatno ostati samo želje. Sve u svemu, ovo me najviše interesira:

1. Dron

Definitivno dron. Cijena ima svakakvih od 86 dolara za one vrlo male, pa do nekoliko tisuća dolara za one već profesionalne. DJI Phantom se pokazao kao dobar izbor među brojnim korisnicima pa bi vjerojatno to bio dobar izbor, a čak i cijena od nešto više od 1000 dolara nije previsoka za uređaj tog tipa.

2. Pametni sat

Iako sam ih isprobao prilično velik broj, još uvijek nisam vlasnik jednog ovog uređaj. Čini mi se da smo preskočili onaj period mogućnostima ograničenih pametnih satova, pa tako danas svaki bolji uređaj nudi i sve više mogućnosti popust preuzimanje aplikacija s Google Playa. Vrsta i cijena ima svakakvih a ja bi odabrao nešto elegantno, ne preskupo, u cjenovnom razredu od oko 50-ak dolara.

3. Akcijsku kameru

S obzirom da tablet i pametni telefon već imam, tako da bi vjerojatno se odlučio za akcijsku kameru. GoPro mi je definitivno preskupa opcija, tako da bi probao s nekom jeftinijom verzijom, a može se pronaći već dobri uređaji po cijeni od 50$.

Nije baš da sam previše skroman s ovom listom, ali ovo je recimo idealna lista, i punoo poklona ispod bora. Definitivno bi bio zadovoljan samo s jednom opcijom, bilo kojom, a vjerujem da bi i vi. Što god želite od uređaja možete pronaći na brojnim webshopovima, a ovo je zadnji na koji sam naišao i malo istraživao.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti