Ovo su najbolji novi telefoni sa 8-jezgrenim procesorima!

Kada govorimo o čipsetima, danas većina novih telefona imaju čipsete koji sadrže procesore sa četiri ili više jezgara.

Monika Nožić Monika Nožinić | 28.01.2015. / 11:53

Ovo su najbolji novi telefoni sa 8-jezgrenim procesorima!

Kada govorimo o chipsetima, danas većina novih telefona imaju chipsete koji sadrže procesore sa četiri ili više jezgara. Trenutno je maksimalan broj jezgara u današnjim telefonima osam. Ipak, kao što znamo, dobri procesori nisu definirajuća karakteristika samo high-end telefona koji su vrhunac tehnologije određenih proizvođača.

Naprotiv, zahvaljujući kompanijama Qualcomm i MediaTek, imamo niz uređaja srednje klase koji već imaju 64-bitne čipove. Ovaj put vam predstavljamo trenutno najbolje i najpopularnije pametne telefone sa osmojezgarnim procesorima:

Samsung Galaxy Note 4

Note 4 na našem tržištu dolazi s Exynos čipom is 3 GB RAM-a i 32 GB interne memorije koja je proširiva do 128 GB. Note 4 podržava najnoviji LTE standard cat 6 koji omogućuje surfanje do 150/50 Mbps. Za wireless spajanje podražava Wi-fi 802.11 a/b/g/n/ac te ima bluetooth 4.1. Ovaj Samsungov model dolazi sa kamerom od 16 Mpx i zaslonom Super Amoled QHD (2560×1440 piksela), što mu daje gustoću piksela od 515 ppi. Note 4 prvi je mobitel iz Samsung serije koji probija barijeru uočavanja piksela i na njemu više ne možete razaznati nijedan piksel.

Ovo su najbolji novi telefoni sa 8-jezgrenim procesorima!

 

Alcatel OneTouch Hero 2

One Touch Hero 2, 6-inčni je uređaj pokretan 8-jezgrenim MediaTekovim procesorom MT6592 na taktu 2 GHz, u kombinaciji s 2 GB RAM-a. 6-inčni zaslon ima rezoluciju od 1080×1920 točaka, interna memorija iznosi 16 GB, a podržani su uobičajeni načini povezivanja, kao i LTE.

Baterija uređaja ima kapacitet od 3100 mAh, a kamera senzor od 13 megaoiksela s uobičajenim mogućnostima snimanja kao što su HDR, panorama i sl. Prednja “selfie” kamera ima senzor od 5 megapiskela. Jedan od prodajnih aduta ovog uređaja trebalo bi biti aluminijsko kućište i e-ink poklopac zaslona koji omogućuje čitanje e-knjiga uz smanjenu potrošnju energije.

Ovo su najbolji novi telefoni sa 8-jezgrenim procesorima!

Huawei Ascend Mate 7

Phablet kineskog giganta pritom dolazi s osamjezgrenim procesorom HiSilicon Kirin 925, "kućne" izrade ovog proizvođača. Radi se o procesoru koji donosi svojevrsnu dualnu arhitekturu, nudeći četiri Cortex-A15 jezgri na taktu od 1,8 GHz za naprednije i kompleksnije procese i četiri Cortex-A7 jezgri na taktu od 1,3 GHz za manje zahtjevne radnje. Ascend Mate 7 svojim je karakteristikama, a posebno cijenom, nadmašio sva očekivanja.

Ovo su najbolji novi telefoni sa 8-jezgrenim procesorima!

HTC Desire 820

Model Desire 820 je 5,5-inčnom uređaj sa 720p zaslonom i 13 MP kamerom Ono što ga izdvaja iz gomile je njegov 64-bitni procesor - Qualcommov 8-jezgreni Snapdragon 615. Naravno, od ovoga neće biti nikakve koristi dok se na njega eventualno ne instalira 64-bitni Android, ali u svakom slučaju predstavlja dobar temelj za budućnost.

Još jedna stavka koja ovaj uređaj čini drukčijim je prednja kamera sa senzorom od 8 megapikslea koja će doći kao naručena za aktualno selfie ludilo. Kućište je izrađeno od polikarbonata i jednodjelno je, a dolazi u dva tona i nekoliko različitih boja.

Ovo su najbolji novi telefoni sa 8-jezgrenim procesorima!

Oppo R5

Tvrtka Oppo predstavila je svoj prvi 64-bitni Android pametni telefon, pod imenom Oppo R5. Riječ je o uređaju aluminijskog kućišta debljine od samo 4,85 milimetara.

Zatim je tu i 5,2-inčni AMOLED ekran Full HD rezolucije s gustoćom prikaza od 423 piksela po inču, a unutar uređaja nalazi se 64-bitni Qualcomm Snapdragon 615 čip koji obuhvaća osam procesorskih jezgri koje se temelje na Cortex-A53 arhitekturi (četiri jezgre rade na taktu od 2,1 GHz a ostale četiri na taktu 1,5 GHz) te Adreno 405 GPU.

Ukupno je dostupno 2 GB radne memorije te 16 GB slobodnog prostora za pohranu podataka koji nije moguće proširiti microSD karticama. Stražnja kamera ima 13-megapikselni Sony IMX214 senzor otvorenjem blende na F/2.0, a prednja kamera je 5-megapikselna.

Ovo su najbolji novi telefoni sa 8-jezgrenim procesorima!

LG G Flex 2

LG G Flex je mobitel Južnokorejske tvrtke LG Electronics te je mobitel LG-ove G serije. Mobitel je prepoznatljiv po tome što je jedini mobitel koji ima zakrivljeni zaslon, a samim time i kučište. Zanimljiv je jer svojom pojavom plijeni pažnju i intrigira korisnike. Dolazi sa ekranom od 5,5 inča i, naravno, 8-jezgrenim Snapdragon procesorom.

Ovo su najbolji novi telefoni sa 8-jezgrenim procesorima!

 

HTC Desire 826

Ovaj se telefon odlikuje sa 5,5-inčnim ekranom rezolucije 1920x1080 piksela, a tu je i 64-bitni Qualcomm Snapdragon 610 chipset (CPU radi na 1,7 GHz). Osim toga, tu je i 2 GB RAM memorije, kamera od 13 megapiksela sa zadnje strane, 4 MP UltraPixel kamera sa prednje kao i baterija kapaciteta 2600mAh. 

Ovo su najbolji novi telefoni sa 8-jezgrenim procesorima!

Xiaomi Mi Note Pro

Najnoviji produkt kineske kompanije Xiaomi gotovo da i nema konkurenta kad su u pitanju specifikacije. Zaslon dijagonale 5,7 inča radi u QHD rezoluciji (2560 x 1440), ima 64-bitni Snapdragon 810 te 4 GB LPDDR4 RAM-a. Ovaj model dolazi sa 64 GB interne memorije i podrškom za LTE Cat. 9, što znači da podržava brzine prijenosa podataka do 450 Mbps u downloadu i 100 Mbps u uploadu.

Ovo su najbolji novi telefoni sa 8-jezgrenim procesorima!

Foto: Phonearena

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti