Pametni sat za gamere koji im pokazuje koliko su pod stresom dok igraju videoigre

Osim što mogu streamati svoju igru, gameri i esportaši sad mogu streamati i svoje otkucaje srca te razinu stresa.

Martina Čizmić | 27.10.2020. / 11:38

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Pametni satovi do sad su se većinom fokusirali na prosječne korisnike i one koji se intenzivnije bave sportom. No, sad se na tržištu pojavio i pametni sat namijenjen gamerima odnosno esportašima.

Za razliku od drugih satova, Garmin Instinct Esport je robusni GPS pametni sat koji koristi Garminovu tehnologiju za praćenje zdravlja i fitnesa, ali i esport fukciju za praćenje i analizu otkucaja srca, stresa tijekom igre i nudi dugoročnu analizu trendova podataka. Zanimljivo, sat omogućuje i streaming biometričkih podataka igrača, pa je tako moguće uživo vidjeti koji je igrač pod većim stresom. 

Napravljen prema vojnim standardima (MIL-STD 810), ima lagan dizajn, do 80 sati trajanja baterije u esport načinu rada i do 14 dana u načinu pametnog sata. Kad je uparen s pametnim telefonom, Instinct također pruža pametne obavijesti poput e-pošte, tekstova i upozorenja na zapešću korisnika kako bi mogli ostati povezani i tijekom igranja igre i izvan nje.

Kako bi se aktivirala esport komponenta, korisnici ju trebaju odabrati prije početka igre. Praćenje otkucaja srca i razine stresa profesionalnim igračima može pomoći da se lakše nose sa stresom i tako poboljšaju svoju igru i izdržljivost. 

Istovremeno igrači mogu koristiti STR3AMUP! alat za streaming na računalu za emitiranje otkucaja srca, razine stresa i Body Battery uživo i ugrađivanje ovih podataka u njihove video snimke. Prikazivanje ovih podataka omogućuje da  prikažu u stvarnom vremenu koliko je natjecateljska igra fizički i mentalno zahtjevna. 

Instinct Esport je dostupan je u Hrvatskoj po cijeni od 2.350,00 kuna.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti