Pametni uređaji, pokretani snagom umjetne inteligencije

U svijetu neprestano razvijajuće tehnologije, umjetna inteligencija postaje ključni igrač mijenjajući način na koji koristimo pametne uređaje.

OGLAS | 17.09.2024. / 15:44

PR (Foto: PR)

Galaxy AI omogućava pametnim telefonima da uče iz navika korisnika i pružaju personalizirane preporuke – bilo da se radi o aplikacijama koje koristimo, načinu fotografiranja ili unapređenju postavki uređaja za bolju učinkovitost. Ovi uređaji postali su intuitivniji, olakšavajući korisnicima obavljanje svakodnevnih zadataka, povezivanje s ljudima i učinkovitije upravljanje vremenom.

Sve je jednostavnije uz umjetnu inteligenciju

Samsung Galaxy Z Flip6 ne privlači pažnju samo prepoznatljivim i inovativnim dizajnom, već postavlja nove standarde korištenja pametnih telefona zahvaljujući naprednim AI značajkama koje pojednostavljuju svakodnevne zadatke. Jedna od značajki je Photo Assist, koji uz pomoć umjetne inteligencije analizira fotografije u stvarnom vremenu. Bez obzira na to planirate li snimiti prekrasan jesenski pejzaž ili spontane trenutke u urbanoj sredini, Galaxy AI će prepoznati neželjene objekte i automatski ih ukloniti s fotografije, inteligentno prilagođavajući pozadinu kako bi konačni rezultat bio besprijekoran. No, umjetna inteligencija nije samo ograničena na ono što vidimo; Adaptive Noise Control dostupan pri uparivanju Galaxy Z Flip6 pametnog telefona s Galaxy Buds3, omogućuje neometano iskustvo poziva čak i u bučnim okruženjima. Na putu do odredišta ili u gradskoj gužvi, ova tehnologija koristi umjetnu inteligenciju za analizu i filtriranje vanjske buke u stvarnom vremenu, omogućavajući jasnu komunikaciju bez obzira na okolnosti.

PR (Foto: PR)

Čitav niz mogućnosti u jednom uređaju

Veliki zaslon Samsung Galaxy Z Fold6 pametnog telefona pruža brojne mogućnosti, s najtanjim i najlakšim dizajnom ikad. Pokreće ga Snapdragon® 8 Gen 3 procesor obogaćen umjetnom inteligencijom. Kada trebate zabilježiti važne informacije tijekom konferencijskog poziva ili brainstorming sesije, Note Assist koristi umjetnu inteligenciju za prepoznavanje i kontekstualno bilježenje ključnih točaka. Dok slušate poziv, Galaxy AI automatski generira sažetke i prijedloge za daljnje akcije, omogućujući vam da ostanete fokusirani na razgovor bez prekida. Također, Circle to Search with Google integriran je izravno u uređaj, a pokreće ga umjetna inteligencija. Kada, primjerice, nađete zanimljiv dijagram u poslovnom izvješću ili ilustraciju u znanstvenom članku, jednostavno zaokružite dio slike pomoću prsta ili S Pen olovke. AI će zatim automatski pretražiti internet i pružiti vam detaljne informacije – uključujući kontekst, povezan sadržaj i relevantne izvore. Ova značajka omogućuje korisnicima da brzo i precizno pristupe informacijama, eliminirajući potrebu za dodatnim aplikacijama ili ručnim pretraživanjem.

PR (Foto: PR)

Inovativan dizajn i maksimalna sigurnost

Pametni telefoni u kombinaciji s najnovijom serijom Samsung pametnih satova – Galaxy Watch7 i Galaxy Watch Ultra donose umjetnu inteligenciju na svako zapešće. Galaxy Watch 7 pruža detaljan uvid u zdravlje, personaliziranu pomoć pri spavanju, prati tjelesnu formu, a ističe se svojim lebdećim staklenim dizajnom te najsnažnijim 3nm procesorom. Galaxy Watch Ultra dolazi u 47-milimetarskoj inačici s 1,5-ičnim Super AMOLED zaslonom i baterijom kapaciteta 590 mAh koja osigurava i do 100 sati rada u štedljivom načinu rada, a 48 sati pri uobičajenom korištenju. Pametni sat nudi praćenje više od 100 sportskih aktivnosti i dolazi s najpreciznijim dvofrekventnim GPS-om do sada koji osigurava da uvijek ostanete na pravom putu, čak i u izazovnoj okolini i uvjetima. Svi Samsung uređaji imaju ugrađen Samsung Knox sigurnosni sustav, koji nudi dodatnu razinu zaštite podataka putem enkripcije. Korisnicima omogućava sigurno spremanje povjerljivih podataka, dokumenata, fotografija i kontakata. Zahvaljujući naprednoj zaštiti jezgre uređaja u stvarnom vremenu, sustav pruža dodatnu sigurnost i od vanjskih prijetnji.

PR (Foto: PR)

Pametni uređaji donose novu eru tehnologije, gdje je umjetna inteligencija nezamjenjivi suputnik u svakom aspektu života korisnika. Bilo da se radi o poslovnim izazovima, poput organizacije vremena i upravljanja zadacima ili o uživanju u slobodnim trenucima kao što su fotografiranje, pregledavanje sadržaja ili opuštanje uz omiljene aplikacije, Galaxy AI omogućava intuitivno i personalizirano iskustvo.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti