Kako bi ostao konkurentan na tržištu, proizvođač elektroničkih uređaja Panasonic će otpustiti 40,000 zaposlenika, doznaje Reuters.

Nakon što je Nokia najavila kako će otpustit oko 7,000 radnika, slična sudbina dijeli i Panasonic koji će u narednih dvije godine navodno otpustiti 10% od ukupno 380,000 zaposlenika.

Fumio Ohtsubo danas će na press konferenciji govoriti o budućnosti kompanije i njenoj strategiji, a šef investicija Toru Hashizume ističe kako su brojke ogromne, no i sama kompanija je ogromna, te navodi kako je ovo veliki korak za staromodnu kompaniju kao što je Panasonic.

Japanska tvrtka potrošačke elektronike suočava se sa sve većom konkurencijom sve jeftinijih proizvođača elektronike iz Koreje i Kine. Panasonic navodi kako su njihovi prihodi za četvrti kvartal pali za 41 milijardu jena, dok profit za proteklu godinu iznosi 305.3 milijarde jena (3.7 milijardi dolara) što je nešto manje nego su bile prognoze (310 milijardi jena).

Prema navodima Nikkeia koji je prvi objavio vijest o otkazima, Panasonic preusmjerava svoje poslovanje prema zaštiti okoliša te energetski vezanim poslovima kao što su baterija za punjenje kako bi nadišli konkurente poput Samsunga, LG-a i ostalih sličnih kompanija.

Više o svemu, kao i službene informacije saznat ćemo uskoro, zato pratite Zimo.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju