Panel WHO-a podržao primjenu cjepiva prilagođenog omikron varijanti kao boostera

Posebno cjepivo protiv koronavirusa, prilagođeno za omikron varijantu, može se koristiti kao booster doza radi jačanja imuniteta, poručila je u petak savjetodavna skupina Svjetske zdravstvene organizacije (WHO).

Hina | 17.06.2022. / 18:43

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Takvo bi cjepivo, prema dostupnim podacima, moglo koristiti onima koji su već potpuno cijepljeni, poručeno je s panela WHO-a o sadržaju cjepiva protiv Covida-19.

Cjepiva bi se mogla razmotriti za globalnu upotrebu kada se odobri njihova primjena u hitnim slučajevima ili kada ih odobre za to nadležna regulatorna tijela.

Slika nije dostupna Najveće istraživanje dosad potvrdilo: Nije bitno koje cjepivo protiv koronavirusa primite, već koliko doza

Djevojčica prima Pfizerovo cjepivo Američki regulator mogao bi odobriti booster dozu Pfizerovog cjepiva protiv COVID-19 i za djecu?

Proizvođači cjepiva poput Moderne i Pfizera razvijaju potencijalnu booster dozu nove generacije, koja će osim izvornog soja, biti usmjerena i na omikron varijantu koronavirusa.

Moderna je prošli tjedan poručila da je nova inačica njenog cjepiva pokazala bolji imuni odgovor protiv omikrona nego prvotna verzija, dok je Europska medicinska agencija ovog tjedna počela ispitivati Modernina i Pfizerova cjepiva prilagođena omikron varijanti.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti