Izraelska kompanija NorthBit, koja se bavi istraživanjem i sigurnošću, podigla je popriličnu paniku mređu korisnicima Googleovog mobilnog operativnog sustava Android. Naime, u vrlo opsežnom izvješću koje možete pronaći ovdje tvrde kako je Android još jednom na udaru "Stagefright buga". NorthBit je objavio kako su na ovaj sigurnosni propust ranjive vezije od Androida 2.2 do 4.0, ali i Android 5.0 i 5.1.

Jednostavnim izračunom došli su do brojke od čak 275 milijuna uređaja koji su potencijalno ranjivi bez obzira što je Google uredno u produkciju puštao sigurnosne zakrpe koje su trebale riješiti ove probleme. Iz Googlea su pak poručili kako razloga za paniku nema, jer svi uređaji koji su instalirali sigurnosnu zakrpu od 1. listopada 2015 godine su sigurni. I

pak, iz kompanije koja stoji iza Androida su poručili kako iznimno cijene napore cijele zajednice okupljene oko Androida da konstantno vodi računa o sigurnosti. NorthBit pak tvrdi kako su posebno ranjivi Nexus 5 uređaji, ali i HTC One, LG G3 i Samsung S5. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju