Papa Franjo poručio: Internet je dar od Boga koji pomaže ljudima!

I do sada je Papa Franjo ponudio sasvim drugačiji pristup, bilo da se radilo o vjerskim ili ovozemaljskim temama, a sada se dotaknuo i 'mreže svih mreža'...

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 23.01.2014. / 18:07

Papa Franjo poručio: Internet je dar od Boga koji pomaže ljudima!

I do sada je Papa Franjo ponudio sasvim drugačiji pristup, bilo da se radilo o vjerskim ili ovozemaljskim temama, a sada se dotaknuo i "mreže svih mreža"...

U pisanoj izjavi povodom Svjetskog dana Katoličke crkve, Papa Franjo je nedvosmisleno poručio: "Internet je dar od Boga, dar koji može probiti barijere među različitim ljudima ili različitim grupama ljudi, nudeći im platforsmu na kojoj mogu raspravljati o svim svojim razlikama". Iskreno, poprilično točna definicija, iako Internet (pre)često služi kao platforma za najniže strasti, premda u svojoj biti to nikada nije trebao biti. Svjestan je toga i poglavar Katoličke crvke, koji svakoj temi pristupa posebno senzibilizirano, što dokazuje još jedan njegov "potez" vezan uz Internet.

Naime, Papa Franjo je priznao kako ljudi putem Interneta uglavnom traže istomišljenike, neovisno o kojem se dijelu života radi, pa tako i u vjeri, a on je sve katoličke vjernike diljem svijete pozvao neka učine - suprotno! Neka putem Interneta komuniciraju i raspravljaju se ljudima drugih vjera, kako bi se jedni drugima što više približili. Navodno su konzervativniji dijelovi Katoličke crkve nezadovoljni ovakvim nastupom, ali Papa Franjo ima svoj put i cilj na kojem su bitni jedino - ljudi. 

Tako je napisao u proglasu "uključivanje u dijalog s ljudima drugačijih svjetonazora ne znači odricanje vlastite ideje, vjere i tradicije, uostalom, nitko ovdje nije dominantan niti apsolutan gospodar". Na kraju, Papa je poručio još nešto, opet poprilično točno, izrazivši zabrinutost kako ponekad Internet ima efekt izoliranja od stvarnog života, naših susjeda i naših najbližih, a to je svakako ono što bi trebali izbjegavati i pronaći mjeru u korištenju Interneta. 

Izvor: AP

Foto via GettyImages

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti