PayPal šokirao novim pravilima korištenja: Širite li lažne vijesti, kaznit će vas s 2500 dolara

Nakon velikih kritika i najava brisanja računa, iz PayPala su povukli ova pravila i ispričali se opravdavajući se da je sve bila samo - greška.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 11.10.2022. / 15:18

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

PayPal je nedavno najavio nova pravila korištenja svog servisa, a oni rijetki koji su zaista čitaju ta pravila, vjerojatno su nekoliko puta morali pročitati jednu od stavki kako bi se uvjerili da je netko iz PayPala zaista to napisao i ubacio među pravila korištenja. A to pravilo, koje je dovelo do prave PR noćne more za kompaniju, kaže da će PayPal one koji putem njihova servisa budu širili poruke, sadržaj i materijal s kojim se promoviraju dezinformacije koje predstavljaju rizik za sigurnost i dobrobit korisnika financijski kazniti.

Slika nije dostupna Brojni celebrityji uložili su milijune u startup koji želi biti “PayPalom kriptovaluta”: Evo i zašto

Vjerovali ili ne, netko je u PayPalu odlučio da će, za svako takvo širenje lažnih vijesti, s računa svojih korisnika uzeti čak 2500 dolara. Jasno je kako je takva informacija izazvala priličan šok i to ne samo među korisnicima PayPala. Twitterom se odmah proširio hashtag #deletepaypal te su neki korisnici najavili gašenje svojih računa na tom financijskom servisu.

Šokiran takvim potezom kompanije ostao je i njen bivši predsjednik David Marcus koji je putem Twittera komentirao kako je činjenica da je privatna kompanija odlučila svojim korisnicima uzeti novac ako kažu nešto što se njima ne sviđa čista ludost. S njim se, među inim, složio i Elon Musk čiji je primarni cilj prilikom najave kupovine Twittera (koja se s vremenom jako zakomplicirala) bio upravo omogućavanje slobode govora na toj platformi.

Iz PayPala su shvatili da su pogriješili i sada pokušavaju izgladiti svoj imidž, što im svakako neće biti jednostavno, niti lako.

PayPal logo PayPal razmatra lansiranje vlastite, stabilne kriptovalute koja bi bila vezana za američki dolar

Od sporne odredbe u svojim pravilima korištenja, koja je trebala stupiti na snagu 3. studenog, su odustali, a neko konkretno objašnjenje za ovu “konfuziju”, kako su je nazvali, nisu dali. Osim da je bila riječ o - grešci. Bit će zanimljivo vidjeti koliko će ih ta greška stajati izgubljenih korisnika, ali i hoće li se odraziti na stanje na burzi koje ove godine ionako nije baš sjajno.

Izvor: Fortune


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti