Peta po redu Shift konferencija u Splitu početkom lipnja


Codeanywhere Shift Conference 2016 održat će se 2. i 3. lipnja tradicionalno u splitskom HNK-u, a očekuje se dolazak preko 1200 domaćih i inozemnih gostiju

Saša Fišter sasa@zimo.co | 13.04.2016. / 14:16

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

U protekle četiri godine, Codeanywhere Shift konferencija je postala najveća informatička konferencija u jugoistočnoj Europi, a time pozicionirala Grad Split i Splitsko-dalmatinsku županiju na IT mapi Europe kao jedan od informatičkih centara.

Kroz dva konferencijska dana, 2. i 3. lipnja, Shift postaje mjesto susreta za IT stručnjake, domaće i strane institucije, predstavnike investicijskih fondova, studente i medije. Konferencija će se i ove godine održati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu u kojem se očekuje više od 1200 posjetitelja.

Vodstvo Udruge „Shift“, koja je glavni organizator konferencije u potpunosti su preuzeli djelatnici tvrkte Codeanywhere, dosadašnji suorganizatori. Tvrtka Codeanywere, koja razvija cloud rješenja za programiranje u hodu, jedan je od najuspješnijih hrvatskih startupa. Do sada je dobila već nekoliko lokalnih i inozemnih kapitalnih investicija, a ured osim u Splitu ima i u centru svjetske IT industrije – gradu Palo Altu u Kaliforniji.

Dolaze svjetski poznate „face“

Među njima je Dan Cuellar koji u Split stiže kao predstavnik tvrtke Shazam - servisa za prepoznavanje pjesama koji povezuje više od 500 milijuna korisnika. Dan je inače Head of Test Engineering za Shazam, a na Shiftu će govoriti o tome kako privući pažnju na svoj “open source” projekt.

Na Shift dolazi i predstavnik Intercoma, internetskog softvera pod kojim nudi sasvim novi način komunikacije s klijentima. Darragh Curran vodi njihov razvojni tim, a na pozornici HNK Split će govoriti kako je njihova tvrtka, od tek nekoliko developera, u kratkom roku narasla na preko 100 zaposlenih.

Operator, novi startup suosnivača Ubera, je aplikacija koja koristi mrežu operatera, koji ispunjavaju želje svojih klijenata, od kupovine avionskih karata do kupovine namirnica. Jonathan Lieberman je Head of Design u Operatoru, a u Splitu će govoriti o izazovima kroz koje prolaze kreirajući ovaj novi brand.

Popisu govornika pridružio se i Andrew Rollins, osnivač i Chief Software Architect Localyticsa, vodeće platforme za praćenje korištenja mobilnih aplikacija. Andrew će govoriti o svom iskustvu razvoja takve tehnički zahtjevne platforme.

Ivan Nemytchenko, Developer Advocate GitLaba, će na Shiftu pričati o uspjehu njegove tvrke. GitLab je nova programerska tvrtka koja mahom osvaja svijet. Njihov najveći konkurent GitHub vrijedan je više od milijardu dolara. Ekipa iz GitLaba ima već klijente s Fortune 500 liste, uključujući IBM, Alibabu, SpaceX i mnoge druge.

Ne propustite priliku i do 30. travnja kupite dvije ulaznice za cijenu jedne. Požurite i osigurajte svoju ulaznicu.


https://twitter.com/shiftsplit
https://www.facebook.com/shiftsplit


Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti