Proizvođač autoradija i autoakustike, Pioneer predstavio je AppRadio, sistem koji će prikazivati iPhone aplikacije na svojem zaslonu.

AppRadio je 6.1 inčni mulit-touch zaslon WVGA rezolucije 800x480 osmišljen da se u potpunosti integrira u auto, te se može postaviti kao sekundarni periferni zaslon za iPhone 4 aplikacije.

'U Pioneeru preispitujemo moć smartphonea, a istovremeno i rješenje koje pruža sigurnu povezanost potrošača i njegov način životau vozilima. AppRadio u potpunosti se povezuje sa iPhoneom, koji je postao naša mobilna povezanost, a koja pruža sveobuhvatan i sigurniji način kako koristiti aplikacije u automobilima.' -- istaknuo je Ted Cadenas, direktor marketinga za odjel elektronike u automobilima.

Trenutno je samo nekoliko aplikacije dostupno za AppRadio među kojima su Google Maps, INRIC, MotionX-GPS Drive, Rdio i Pandora Radio. Također, Socialtimes piše kako se Pioneer nada da će ovime potaknuti developere da izrađuju aplikacije za automobile.

Iz Pioneera su mislili i na sigurnost vozača pa tako neke aplikacije ne možete koristiti recimo kada ručna kočnica nije aktivirana. Kao primjer možemo uzeti aplikacija pretraživanja koja bi mogla omesti vozača, pa tako aplikaciju možete koristiti samo prilikom zaustavljanja.

Osim aplikacija za iPhone, Pioneer se nada kako će uvesti i Android aplikacije, no ne tako skoro. I na kraju spomenimo da ukoliko želite kupiti AppRadio, morat ćete pričekati do kraja lipnja, te izdvojiti 500 dolara.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju