Plaćanje Visom, bez kreditne kartice

Visa, najveći svjetski proizvođač kreditnih i debitnih kartica, sa sjedištem u San Franciscu, izrađuje digitalni novčanik s kojim će korisnici moći kupovati stvari online ili sa svojim telefonima u fizičkim dućanima, umjesto tradicionalno sa svojim karticama.

Zimo Zimo Iva Krc | 12.05.2011. / 10:08

Plaćanje Visom, bez kreditne kartice

Visa, najveći svjetski proizvođač kreditnih i debitnih kartica, sa sjedištem u San Franciscu , izrađuje digitalni novčanik s kojim će korisnici moći kupovati stvari online ili sa svojim telefonima u fizičkim dućanima, umjesto tradicionalno sa svojim karticama.

Na projektu rade s nekoliko američkih banaka, US Bancorp, PNC Financial Services,

Regions Financial, BB&T Corp, Toronto Dominion's TD Bank i U.S. arm of Barclays PLC.

Digitalni novčanik će pohranjivati podatke s korisnikovih debitnih i kreditnih kartica, pri čemu to mogu biti Visine kartice, ali i od bilo koje druge kompanije, priopćila je Visa.

Visa će također morati uvjeriti trgovce da nadodaju gumb na svoje web-stranice, tako da potencijalni kupac može obaviti kupnju koristeći svoj Visa digitalni novčanik, klikom na taj gumb, umjesto ručnog upisivanja svih svojih informacija o računu pri svakoj online kupnji.

Prošlog je tjedna, kompanija Isis, koja se također bavi mobilnim plaćanjem a nalazi se u vlasništvu tri od četiri najveće telekomunikacijske firme u SAD-u, objavila da je spremna raditi s Visom i MasterCardom na svojem vlastitom digitalnom novčaniku.

Visin digitalni novčanik bit će dostupan ove jeseni, ali samo u SAD-u i Kanadi, i temeljit će se na NFC tehnologiji. Zasad samo Googleov nexus S 4G podržava NFC u SAD-u, ali paralelno s dolaskom Visinog novčanika NFC će podržavati i BlackBerry Bold 9900 te vjerojatno Galaxy S II.

I priča se da će i Apple dodati NFC svojem novom iPhone-u, koji, navodno, dolazi ovoga rujna!

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti