PlanRadar na putu da postane novi startup jednorog s potencijalnom vrijednosti od milijardu dolara

Tracxn, jedna od vodećih globalnih analitičkih tvrtka ocijenila je PlanRadar kao „Soonicorn“ – tvrtkom s potencijalom vrijednosti od milijardu američkih dolara.

Martina Čizmić | 29.03.2021. / 16:40

PlanRadar (Foto: PlanRadar)

 Nakon točno godinu dana od uspješno završenog kruga financiranja s preko 30 milijuna eura u ožujku 2020. godine, PlanRadar je dodatno konsolidirao i učvrstio vodeću tržišnu poziciju kao stručnjak za digitalnu dokumentaciju i komunikacije u građevinskoj industriji i sektoru upravljanja nekretninama. Naime, tvrtka je zabilježila snažan rast broja korisnika, uspješan početak poslovanja na novim tržištima kao i visoki rast prometa unatoč pandemiji COVID-19.

Zahvaljujući brzom i uspješnom razvoju i rastu, jedna od vodećih globalnih analitičkih tvrtki za startupe Tracxn nedavno je ocijenila PlanRadar kao „Soonicorn“, tvrtkom koja bi uskoro mogla postati startup jednorog odnosno tvrtkom s potencijalom vrijednosti od milijardu američkih dolara.

Uspjeh PlanRadara ogleda se u mjesečnim stopama rasta od pet do osam posto u posljednjih godinu dana. Također, broj kupaca prvi je put premašio 10 000, a očekuje se da će broj korisnika prijeći granicu od 100 000 već u prvom tromjesečju 2021. godine.

Uspješni poslovni rezultati tvrtke, osigurali su privlačenje kapitala pa su u proljeće 2020. godine, dva međunarodno poznata strateška investitora, Insight Partners i e.ventures, uložila 30 milijuna eura u PlanRadar, svotu koja je namijenjena strateškom širenju kao i osnaživanju poslovanja u narednim godinama.

2020. ponovno je bila uspješna unatoč teškom ekonomskom okruženju, izjavio je Sander Van de Rijdt, član predsjedništva Uprave i suosnivač tvrtke PlanRadar te dodao: Od snažnih prodajnih brojki važnije su bile naše inovacije proizvoda, koje je tržište dobro prihvatilo - posebno nova BIM funkcionalnost i proširene mogućnosti integracije s drugim platformama. Također, daleko smo ispred svojih očekivanja u pogledu pokretanja novih tržišta kao što su Rusija, Poljska, Francuska, Španjolska ili Italija.

Snažno povećanje prihoda od licenci kao i postojeći kapital omogućuju PlanRadaru da financira daljnji rast. Već planiramo nove međunarodne ciljeve, izjavio je Ibrahim Imam član predsjedništva Uprave i suosnivač tvrtke PlanRadar te dodao: Potvrda je ispravnosti naše strategije da kupci danas vide PlanRadar kao nužnu platformu za uspješno upravljanje projektima uz svoje postojeće back-office sustave. Ovdje se ne radi o zamjeni postojećih sustava, već o pružanju točnih podataka s gradilišta ili o nekretnini u stvarnom vremenu. Stoga PlanRadar sve više postaje standard za građevinsku industriju I upravljanje nekretnina, posebno u Europi.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti