Platforma X uvodi promjenu koja bi doista mogla razbjesniti mnoge korisnike

Uvođenjem najnovije promjene na platformu X, funkcija blokiranja nepoželjnih korisnika gubi svaki smisao, a to se mnogim korisnicima te društvene mreže sigurno neće baš previše svidjeti.

Branimir Vorša | 24.09.2024. / 11:11

Platforma X (bivši Twitter) (Foto: Afp)

Platforma X uvodi novu promjenu koja će omogućiti korisnicima koje ste blokirali da svejedno vide vaše javne objave, mijenjajući time aktualnu značajku blokiranja. Šef platforme X Elon Musk je to potvrdio u ponedjeljak, rekavši da će funkcija blokiranja spriječiti korisnika da se uključi u javnu objavu, ali ne i da je vidi.

Prethodno blokirani korisnici nisu mogli vidjeti objave, profil, odgovore ili sljedbenike osobe koja ih je blokirala. Platforma X bi prikazala poruku "Blokirani ste" nakon pokušaja pristupa profilu korisnika koji je druge korisnike blokirao na svojem profilu.

Izvor iz platforme X rekao je za The Verge da promjena navedene značajke dolazi, jer korisnici i dalje mogu vidjeti blokirane profile koristeći alternativne račune ili kada su odjavljeni sa svojih korisničkih računa. Međutim, iz The Verga navode da platforma X ponekad blokira prikaze profila i za odjavljene korisnike.

Musk je stalno izražavao protivljenje značajki blokiranja, izjavivši prošle godine da nema smisla i da bi je trebalo zamijeniti jačom verzijom ušutkavanja. Čak je razmišljao o potpunom uklanjanju blokiranja, osim u izravnim porukama.

Iako će blokiranje i dalje sprječavati nepoželjan angažman, blokirani korisnici će sada vidjeti blokirane objave, što izaziva zabrinutost zbog mogućeg nastavka uznemiravanja na tj društvenoj mreži.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti