PlayStation 4 neće blokirati korištene igre

Kao zagriženi gamer, prije nego li počnem gledati što se još događa u IT svijetu, odlučio sam vam istaknuti jedan veoma važan podatak – PlayStation 4 neće vas sprječavati u korištenju rabljenih igara.

Zimo Zimo Ante Malenica | 21.02.2013. / 13:13

PlayStation 4 neće blokirati korištene igre

Kao zagriženi gamer, prije nego li počnem gledati što se još događa u IT svijetu, odlučio sam vam istaknuti jedan veoma važan podatak – PlayStation 4 neće vas sprječavati u korištenju rabljenih igara. Tu informaciju noćas je potvrdio Shuhei Yoshida, predsjednik Sony Worldwide Studiosa. Na izravan upit novinara Eurogamera hoće li PlayStation blokirati korištene igre, Yoshida je rekao sljedeće:

„Kupci kupuju fizičku formu da je mogu koristiti bilo gdje, zar ne? To je moja pretpostavka.“ Nakon toga Yoshida je konačno zaključio sljedeće: „Korištene igre mogu se igrati na PlayStationu 4.“

Eto ljudi, straha nema. Kao što je nedavno zaključio jedan od čelnih ljudi EA-a, ubijanje second hand tržišta igara ne samo da bi umanjilo isplativost kupnje nove konzole, nego bi se dovelo u pitanje likvidnost retail lanaca koji su i dalje iznimno važni za konzolaško tržište. Digitalne kopije će tako jedine ostati bez mogućnosti preprodaje, no veliko je pitanje kako će na to reagirati regulativa EU-a u čije zakonske okvire ulazi i Hrvatska 1. srpnja ove godine.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti