Galerija

Nakon što se 13 finalista Zagreb Connecta 2017. predstavilo potencijalnim investitorima, pred žirijem je bila teška odluka, kome od njih dodijeliti nagrade.

Ovogodišnja pobjeda ide u ruke Alberta Gajšaka i njegova projekta MakerBuino, koji je uz 60 tisuća kuna koje dodjeljuje Grad Zagreb dobio i posebnu medijsku nagradu koju dodijeljuje Nova TV, a koja obuhvaća godinu dana medijskog pokroviteljstva.

"Ponosni smo što smo ovdje. Nova TV stalno se nadograđuje, što u tehnici, što u sadržaju, i upravo zbog toga volimo podržavati druge koji donose inovacije", rekao je prilikom uručivanja nagrade Nikica Škunca, direktor Odjela novih medija na Novoj TV.

O devetnaestogodišnjem Albertu Gajšak priču je već radila NovaTV u "Boljoj Hrvatskoj". 19-godišnji Albert reporterki NoveTV Sanji Vištici rekao je da će osvojenu novčanu nagradu reinvestirati u firmu. U planu mu je i dodatno poboljšati proizvod, napraviti globalnu priču od njega te se orijentirati na izvoz.

Sjajna je vijest da su svi finalisti dobili i besplatni coworking prostor u kojem će sljedećih godinu dana razvijati svoje projekte.

Nagrade osvojili i Hubbig i Exedri

Druga nagrada i 40 tisuća kuna dodijeljeni su Hubbigu, digitalnoj AI platformi za intermodalni transport tereta koja kroz svoj jedinstveni CMS spaja pružatelje s naručiteljima usluga prijevoza.

Treća nagrada i 30 tisuća kuna otišla je Exedri, platformi koja omogućuje svima koji pate od emocionalnih ili ponašajnih poteškoća da dobiju profesionalnu pomoć u udobnosti vlastitog doma.

Prema komentarima članova žirija, startupi koji su se prijavili za ovogodišnji Zagreb Connect pokazali su da se u Hrvatskoj poduzetništvo razvija i dalje te da napreduje iz godine u godinu. 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr.


 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju