Pobuna u Facebooku: Zuckerberg pod paljbom svojih zaposlenika jer nije maknuo Trumpov komentar koji veliča trenutačno nasilje u SAD-u

Zaposlenici Facebooka negoduju zbog Zuckerbergove odluke da poruku američkog predsjednika Donalda Trumpa, u kojoj on zapravo potiče trenutačno nasilje u SAD-u uzrokovano ubojstvom Gerogea Floyda, ne ukloni s te društvene mreže.

Branimir Vorša | 01.06.2020. / 15:23

Mark Zuckerberg (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Mark Zuckerberg doživio je da njegovi zaposlenici otvoreno hvale konkurenciju, a kritiziraju Facebook. Naime, Twitter je objavu američkog predsjednika Donalda Trumpa vezanu za nasilne prosvjede uzrokovane ubojstvom Georgea Floyda da kad počne pljačkanje, počinje i pucnjava uklonio s njegova profila.

Dok je Twitter procijenio da ta objava potiče na nasilje, Zuckerberg je procijenio da dok je ona duboko uvredljiva, zapravo ne krši pravilo protiv poticanja na nasilje na toj društvenoj mreži.

Kritike zaposlenika Facebooka dolaze i iz najviših krugova te tvrtke, a Reuters je identificirao da je nekolicina javnih objava u kojima se kritizira šefa Facebooka došla od viših menadžera u toj kompaniji.

Mark je u krivu i dajem si zadatak da na najglasniji mogući način promijenim njegovo mišljenje, napisao je na Ryan Freitas na svojem profilu na Twitteru, na kojem stoji da je on direktor dizajna proizvoda na Facebookovu News Feedu.

Freitas je napisao i da je pokrenuo lobi unutar tvrtke u kojem više od 50 njegovih kolega da se promijeni Zuckerbergova odluka.

Radim u Facebooku i ne ponosim se time kako trenutačno izgledamo. Većina kolega s kojima sam razgovarao isto tako razmišlja. Želimo da nas se čuje, napisao je Jason Toff, još jedan od Facebookovih direktora.

Službeno Facebook nije reagirao na unutarnju pobunu.

Toff je ujedno i jedan od djelatnika Facebooka, koji je organizirao prikupljanje sredstava za neprofitne grupe koje pomažu prosvjednicima u Minnesoti.

Zuckerberg je nakon brojnih kritika u ponedjeljak objavio da će Facebook donirati 10 milijuna dolara za borbu protiv socijalnih nepravdi, no ne odustaje od svog stajališta o Trumpovim objavama. 

Izvor: Reuters

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti