Ovogodišnji Belgrade Design Week će trajati od 04. do 10. juna, a konferencija je koncepcijski podeljena po industrijama, kao što su: dizajn, arhitektura i urbano planiranje, grafički dizajn i brending, komunikacije, kultura, obrazovanje i promocija, mediji i izdavaštvo, preduzetništvo, muzika i srpske kreativne zvezde.

Konferencija tradicionalno okuplja najistaknutija imena svetskog dizajna i promoviše globalne trendove kreativne industrije, a sastoji se od niza predavanja, izložbi, događaja i susreta kreativnih stvaralaca iz celog sveta.

Konferencija Belgrade Design Week ove godine nosi naslov 'FREEDOM2', a jedan od posebno zanimljivih događaja će biti i BDW DIZAJNFILMS, gde će biti predstavljena retrospektiva svih proteklih godina ovog izvanrednog događaja i na jednom mestu će posetiocima biti omogućeno da se kroz specijalne filmove upoznaju sa svim onim što je BDW radio od 2006. do 2011. godine. Autori BDW filmova su Nemanja Valjarević i Miodrag Ilić.

Takođe, u posebnom fokusu je i projekat “100% Future Serbia” koji je jedinstven projekat ove vrste u Srbiji i čiji je cilj promocija najtalentovanijih mladih kreativaca u Srbiji koji prvi put prikaziju svoje radove ili etabliranih autora koji prvi put žele da izlažu po jedinstvenim propozicijama projekta 100% FUTURE SERBIA u izlozima centra Beograda.

Glavne karakteristike ovog projekta su izuzetna vidljivost i prilika da se na najfrekventnijim javnim mestima – u izlozima na potezu od Kalemegdana do Slavije – prikažu odabrani radovi iz oblasti dizajna pred verovatno stotinama hiljada prolaznika i posmatrača koji prate desetine hiljada mapa projekta sa spiskovima izlagača i izloga, podeljenih na velikom broju info punktova u gradu.

Belgrade Design Week je manifestacija koja je svojim vrhunskim kvalitetom uspela da se pozicionira kao jedna od najuspešnijih evropskih manifestacija iz oblasti dizajna, kulture i kreativne ekonomije.

Belgrade Design Week će biti uživo streamovan na sajtu Wallpaper-a, inače legendarnog i jednog od najpopularnijih svetskih magazina koji se bavi kreativnom industrijom.

Posetite zvanični sajt Belgrade Design Week

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju