Podatkovne znanosti bit će posao budućnosti, a mladi već sad imaju priliku graditi svoju karijeru u tom području

Mladi željni učenja mogu se prijaviti na jednogodišnji plaćeni program s punim radnim vremenom.

Martina Čizmić | 25.06.2021. / 12:10

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Diplomanti i osobe koje imaju manje od godinu dana radnog iskustva, a žele učiti i graditi karijeru u podatkovnim znanostima i podatkovnoj analitici, imaju priliku sudjelovati u programu "A1 Start". Radi se o programu koji organizira A1 Hrvatska, a kojem je cilj pružiti mladim osobama bogato radno iskustvo na izazovnim i zanimljivim projektima iz područja podatkovne znanosti i podatkovne analitike. Osam osoba s edukacijom iz STEM područja i pojedinih društvenih znanosti imat će priliku raditi na najnovijim tehnologijama, uz podršku mentora i brojne edukacije za usavršavanje. Riječ je o jednogodišnjem plaćenom programu s punim radnim vremenom.

Kako ističu iz A1 Hrvatska, mladi koji će raditi na projektima iz područja podatkovne znanosti će tijekom prvih nekoliko mjeseci učiti o Big dati, Pythonu za data science, strojnom učenju, naprednoj analizi podataka i obradi prirodnog jezika (NLP). Osim kroz formalne treninge, od početka će biti uključeni i u rad na konkretnim projektima uz podršku mentora. S prolaskom vremena i stjecanjem iskustva postat će punopravni članovi A1 agilnih timova koji rade na brojnim drugim projektima. Uz edukaciju iz područja data sciencea, imat će priliku učiti i ostale vještine važne za uspjeh u poslovnom okruženju kao što su: storytelling, prezentacija, efikasna komunikacija, agilni način rada i slično.

Pripravnici u području podatkovne analitike također će od samog početka biti uključeni u stručne edukacije i praktični rad uz podršku mentora. U prvih par mjeseci bit će uključeni u treninge iz osnova Power BI-a, baza podataka, DWH sustava i SQL-a.

Osobe s prethodnim znanjem iz SQL-a i Pythona imat će mogućnost rada na tri konkretna projekta: IVR VOICE BOT, gdje će sudjelovati u razvoju
virtualnog asistenta koji odgovara na korisničke upite putem telefonskog poziva, LOGISTICS VISUAL RECOGNITION, koji uključuje optimizaciju procesa od naručivanja do knjiženja opreme uz praćenje stanja skladišta u realnom vremenu te NPS, projektu posvećenom razumijevanju korisnika na temelju njihovih interakcija s A1. Oni vješti u prikupljanju, organiziranju i tumačenju podataka sudjelovat će na projektima koji se bave segmentacijom korisnika, analitikom korisničkog iskustva, analitikom korisničkih interakcija, razvojem prediktivnih modela i sustava, razvojem modela o iskustvu zaposlenika.

Današnje tržište rada dinamičnije je nego što je ikada bilo. Zbog neprestanog napretka tehnologije stalno se pojavljuju novi poslovi, za koje je potrebno stjecati veliku količinu specijaliziranih vještina i znanja. Upravo zbog toga smo pokrenuli projekt A1 Start, koji služi kao most između obrazovnog i realnog sektora, gdje mladi stječu iznimno važno iskustvo u poslovima koji će formirati tržišta budućnosti. S ovime se nastavlja niz aktivnosti koje je pokrenula A1 Hrvatska kako bi javnosti približila poslove budućnosti i vještine nužne za njihovo obavljanje, izjavio je Ivan Skender, glavni direktor za transformaciju poslovanja, ljudske potencijale i korporativne komunikacije.

Natječaj je otvoren do 5. rujna, do kada svi zainteresirani trebaju poslati svoj životopis i motivacijsko pismo. Nakon toga će sve prijave biti pregledane i najbolje će ući u uži izbor. Kandidati će proći i testiranje stručnih znanja te psihološko testiranje kako bi ih se usmjerilo prema najboljem projektu. Slijede intervjui tijekom kojih će kandidati dobiti dodatne informacije o programu i projektima, a ujedno će biti prilika da se bolje upozna kandidate, njihovo obrazovanje i područja interesa.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti