Podrška za LTE: Apple priprema treću generaciju Apple Watcha

Službeno, naravno, ništa nije poznato, no glasine kažu kako će nova generacija sata imati podršku za LTE i na tržištu će se pojaviti krajem ove ili početkom sljedeće godine.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 07.08.2017. / 19:44

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Apple je s drugom generacijom pametnog sata ispravio neke pogreške prvog modela te je nedavno Tim Cook izjavio kako je njegova prodaja 50 posto veća u odnosu na prošlu godinu. Dodao je i kako je Apple Watch najprodavaniji i najpopularniji pametni sat na tržištu, a svoju dominaciju na tržištu pokušat će povećati s novom generacijom na kojoj kompanija radi već neko vrijeme.

Službeno, naravno, nije poznato ništa, no mediji i "dobro informirani izvori bliski Appleu" tvrde kako Apple Watch Series 3 možemo očekivati ili krajem ove godine ili početkom sljedeće. Najveća promjena na ovom modelu trebala bi biti podrška za LTE kako bi se uređaj mogao koristiti potpuno neovisno od iPhonea, a spominje se i mogućnost novog dizajna, odnosno povećanja dimenzija zbog veće baterije koja će biti potrebna zbog LTE-a. Na GSM Areni kažu kako će s obzirom na pravne probleme između Applea i Qualcomma, LTE čipove isporučivati Intel te ne isključuju mogućnost da Tim Cook već u rujnu, na konferenciji na kojoj će predstaviti nove modele telefone, najavi i nadograđeni postojeći model Apple Watcha (Series 2) koji će imati podršku za LTE.

Dodatne informacije o nadolazećem modelu Appleova pametnog sata nisu poznate, a ako će novu generaciju Apple zaista predstaviti krajem godine, tijekom sljedećih mjeseci (naročito nakon predstavljanja novih modela iPhonea) možemo očekivati brojne glasine u vezi s trećim modelom pametnog sata.

Što se tiče tržišta nosivih uređaja, koje uključuje pametne satove i fitness-narukvice, u drugom kvartalu njime je vladao kineski Xiaomi, na drugom mjestu nalazi se Fitbit, dok je Apple treći te je, prema informacijama Strategy Analyticsa, ova kompanija tijekom ovog tromjesečnog razdoblja isporučila 2,8 milijuna pametnih satova.

Izvor: GSM Arena
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti