Pogledajte unutrašnjost svemirskog broda tvrtke Virgin Galactic

Kako izgleda unutrašnjost svemirskog broda tvrtke Virgin Galactic? Odgovor na ovo pitanje prvi put su dobili dva novinara BBCa kojima je tvrtka Virgin Galactic dopustila da ekskluzivno pregledaju unutrašnjost njihovog svemirskog broda Spaceship-2.

Zimo Zimo Damjan Tomšić | 04.04.2011. / 18:55

Pogledajte unutrašnjost svemirskog broda tvrtke Virgin Galactic

Kako izgleda unutrašnjost svemirskog broda tvrtke Virgin Galactic? Odgovor na ovo pitanje prvi su dobili dva novinara BBCa, kojima je tvrtka Virgin Galactic dopustila da ekskluzivno pregledaju unutrašnjost njihovog svemirskog broda Spaceship-2.

Spaceship-2 je svemirski brod kojeg na visinu od 15 do 16 km podiže avion nosač imena White Knight-2.

Nakon toga se svemirski brod Spaceship-2 odvaja i pali raketni motor kojim postiže dovoljno ubrzanje da postigne visinu od preko 100 km, koja se smatra početkom svemira. Ovakva kombinacija dviju letjelica predstavlja prvi korak u komercijalizaciji svemirskih letova.

Čini se da će se vizija svemirskog turizma Richarda Bransona ipak ostvariti. Daljnja testiranja zakazana su ove godine u svemirskoj luci Spaceport America. Virgin Galactic također je najavio da će sa svrhom istraživanja u svemir slati i znanstvenike čim počnu prvi letovi.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti