Pogledajte video uništavanja Rimčeve Nevere vrijedne dva milijuna eura

Nakon dovršetka "crash" testova Nevera je postala prvi električni hiperautomobil certificiran za SAD i EU.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 17.02.2022. / 13:17

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Mate Rimac oduševio je svijet kada je predstavio električni hiperautomobil C_Two, koji je prošle godine preimenovan u Neveru. No put od predstavljanja samog vozila do modela koji je spreman za prodaju dug je i kompliciran i uključuje brojne testove, među inim i testove u kojima je potrebno uništiti automobil čija cijena iznosi dva milijuna eura.

Testiranje Nevere trajalo je godinama, a osim testova sa stvarnim automobilima, uključivalo je i tisuće digitalnih simulacija. Iz Rimac Automobila danas su objavili kako su napokon dovršili intenzivan program crash testova za globalnu homologaciju za Neveru, koja je postala prvi električni hiperautomobil certificiran za SAD i EU.

Slika nije dostupna Nezaustavljiv: CNBC predstavio Matu Rimca u posebnom dokumentarcu posvećenom najboljim svjetskim poduzetnicima i inovatorima

Slika nije dostupna Samo za Macrona: Ispred hotela Esplanade postavljena Rimčeva Nevera (i Bugattijev Chiron)

Taj je program uključivao čak 45 testova sudara tijekom kojih su uništili devet automobila, a u posljednjem takvom testu pomogla im je ekipa s portala carwow. Oni su snimili i na svojem kanalu na YouTubeu koji prati gotovo 6,75 milijuna osoba objavili video u kojem su dokumentirali cijeli proces - od pripreme samog automobila i lutki pa do kliznog mehanizma koji gura vozilo prema stupu u koji je Nevera udarila, a rezultati koje su dobili nakon sudara bolji su od očekivanih.

Mate Rimac na svojem je Facebooku napisao kako je za američko tržište potrebno napraviti još neke testove, za što će biti potrebno još nekoliko mjeseci, no oni nisu kritični poput ovih crash testova. Automobili namijenjeni EU-u sada su spremni za isporuku kupcima, a ubrzo će biti i modeli namijenjeni tržištu SAD-a.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti