Policajci brze Dodgeve zamijenili Teslama i ostali oduševljeni

Samo na troškovima goriva policija će uštedjeti oko 6 tisuća dolara godišnje, a kada se tome dodaju i niži troškovi održavanja, jasno je zašto su Teslina vozila itekako isplativa.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 02.07.2020. / 09:03

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Model 3 cjenovno je najpovoljniji Teslin automobil te je za mnoge vozače postao ulaznica u svijet električnih vozila Muskove kompanije, s obzirom na to da su Model S i X prilično skupi. Osim ljubiteljima e-automobila Teslini automobili zanimljivi su i nekim policijskim postajama, a koliko je za osobe/institucije čija su vozila stalno u pogonu isplativo benzince i dizelaše zamijeniti onima s motorima na struju najbolje nam pokazuje primjer policijske postaje iz Bargersvillea, u američkoj saveznoj državi Indiana.

Slika nije dostupna Policija iz Dubaija pohvalila se na Twitteru: Ovo je pojačanje u njihovu voznom parku

Prošle godine šef postaje odlučio je elektrificirati flotu vozila i do tada korištene modele Dodge Chargers zamijenio s pet Teslinih Modela 3. Tada je rekao kako da su im dvije stvari najvažnije prilikom kupovine novih automobila - troškovi i performanse. Često kada kupujete automobil koji je u našem cjenovnom rangu, morate žrtvovati performanse. S Teslom performanse su bolje od automobila koje trenutačno vozimo, nije tada skrivao oduševljenje Muskovim automobilima zapovjednik postaje Todd Bertram.

Iako je Model 3 skuplji od Dodgeovih vozila koje su dotad koristili, zahvaljujući činjenici što su troškovi struje puno manji od benzina, Bertram očekuje kako će samo na gorivu uštedjeti čak 6 tisuća dolara godišnje tako da bi tijekom životnog vijeka, tj. godina korištenja u službi, Model 3 mogao sam sebe isplatiti, zadovoljno je naglasio šef postaje. Osim na troškovima goriva, postaja će uštedjeti i na troškovima održavanja, koji su niži za električne automobile.

Spinov romobil (Foto: AFP) Policija bez milosti: Ostali bez vozačke dozvole jer su pijani vozili električne romobile

Korištenje e-vozila pokazao se kao pun pogodak te, nakon prvih 5 Teslinih automobila, u ovoj postaji već razmišljaju o kupovini novih automobila koji će, nije teško zaključiti, također biti Modeli 3.

Izvor: Electrek
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti